Administració i entitats

Quaranta entitats, a la primera convocatòria per constituir el Pacte Social de Vilanova

El manteniment de l'habitatge, la cronificació de la pobresa, la inserció laboral i la situació de les persones grans i discapacitades, principals preocupacions

Quaranta entitats, a la primera convocatòria per constituir el Pacte Social de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Quaranta entitats, a la primera convocatòria per constituir el Pacte Social de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els representants d'una quarantena d'entitats de la ciutat van ser presents dimarts en la primera reunió del Pacte Social. L'objectiu de la trobada era buscar la col·laboració entre l'Ajuntament i la societat civil per pal·liar els efectes de la crisi econòmica en les persones.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va explicar que les noves necessitats socials demanden una “nova política” i per això va parlar sobretot de col·laboració. Lloveras va analitzar l'evolució de les demandes als Serveis Socials municipals i va evidenciar que “han canviat radicalment”. L'alcaldessa va dir que actualment les problemàtiques més ateses són les relatives a l'habitatge: els ajuts econòmics per pagar el lloguer i els subministraments.

Per la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, “l'administració sovint té un ritme més lent de reacció”, per això va elogiar la capacitat de reacció de les entitats i les va convidar a “sumar”. Vargas va posar sobre la taula la necessitat d'elaborar un Pla de Xoc per fer front a les emergències Socials i va demanar als presents propostes d'acció. La regidora, a més, va anunciar que aquest Pla marcaria les prioritats de la despesa municipal en polítiques socials. “La intenció és que cada any puguem consensuar les prioritats” va dir la responsable de Serveis Socials.

Les entitats presents a la trobada, d'àmbits tan diferents com les associacions veïnals, les persones grans, l'esport l'empresa o l'atenció social, van mostrar la seva preocupació per qüestions com els desnonaments, la necessitat d'un menjador social, l'atenció a les persones grans en època estival, la inserció laboral o la cronificació de la pobresa, entre d'altres.

Al llarg del mes de juliol les entitats poden fer arribar propostes concretes per tal d'elaborar el Pla de Xoc. El mes de setembre hi haurà una nova trobada per posar en comú les propostes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local