Redacció |
Vilanova i la Geltrú
02-10-2015 19:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El dia 14 de setembre s'iniciava el nous curs a l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova amb l'objectiu posat en convertir-se en un centre d'excel·lència quant a manteniment d'aeronaus. En aquest sentit, el Servei Català d'Ocupació (SOC) i l'IMET, a través de l'EFAV, iniciaran el procés per desenvolupar un projecte d'experimentació i innovació, amb l'objectiu d'avaluar la idoneïtat de generar un nou Certificat de Professionalitat que passaria a formar part del catàleg d'oferta formativa amb reconeixement europeu per a l'obtenció de la llicència de manteniment d'aeronaus. Cal tenir present que la distinció de centre d'excel·lència no la té actualment cap centre a tot l'Estat espanyol. Aquesta ha estat una de les primeres accions que s'ha engegat des de la Regidoria d'Educació i Ocupació des del mes juliol, donada la voluntat política d'activar aquest punt el més aviat possible. En aquest sentit, el regidor Joan Martorell va mantenir una reunió amb el SOC per tal d'establir un sistema de col·laboració favorable a ambdues parts.
D'altra banda, també s'han iniciat els treballs que han de permetre que a l'EFAV es puguin fer els exàmens per lliure de les formacions que es donen a l'escola. Cal afegir que, avui en dia aquest sistema d'avaluació no es pot realitzar a cap centre de Catalunya, sinó que cal anar fins a Madrid. En aquest sentit, es mantenen converses amb l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que és qui autoritza aquests tipus de proves.
Un altre dels reptes que s'ha marcat l'escola de cara a un futur proper és ampliar l'oferta de formacions incorporant les llicències d'Aviònica B2 i d'Helicòpter B1.3 dins el seu programa acadèmic.
Per concloure els seus estudis, els alumnes del centre han de realitzar unes pràctiques en empreses del sector. Donat el pla d'estudis que s'imparteix aquí, aquestes pràctiques es poden realitzar aquí o en empreses europees. Però més enllà d'Europa, i degut a la diferència del pla d'estudis els alumnes no poden anar ni als Estat Units ni al Canadà. Però aquest també és un punt que es vol modificar per poder oferir aquest intercanvi més enllà de l'Atlàntic, fent coincidir els dos plans curriculars. La voluntat d'ampliar horitzons ja s'ha fet palesa en el fet que una empresa del Quebec ha visitat l'EFAV, per establir possibles convenis de col·laboració en el camp de l'aeronàutica.
I com a darrera novetat de l'EFAV d'aquest curs 2015/2016, l'institut Lluch i Rafecas de VNG ha iniciat un nou cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic amb perfil professional de vaixells d'esbarjo i de serveis portuaris. Per realitzar les pràctiques en manteniment de vaixells, i donat que s'utilitzen materials molts semblants als dels avions, l'EFAV cedirà les seves instal·lacions perquè aquests alumnes hi pugui realitzar les pràctiques.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!