Imatge d'arxiu de la presentació del Pla Integral del Poble Gitano. Generalitat de Catalunya
Redacció |
Barcelona
18-10-2015 21:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, adscrita al Departament de Benestar Social i Família, ha impulsat la creació d'un grup de persones gitanes per preparar les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. La iniciativa té lloc en el marc de les actuacions previstes en Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya 2014-2016.
Una de les línies estratègiques de l'àmbit d'educació del Pla és incrementar el nombre d’estudiants que cursen estudis postobligatoris i universitaris. Amb aquesta mesura el Departament pretén obrir una via que ajudi a superar les barreres que han tingut les persones gitanes per accedir a la universitat i facilitar el retorn a processos formatius de la joventut gitana.
Els objectius d’aquesta formació són disminuir la infrarepresentació del poble gitano a les facultats, impulsar una xarxa d'estudiants universitaris gitanos de Catalunya, afavorir la proliferació de referents positius per a la mainada gitana, contribuir a l’èxit acadèmic de la joventut gitana i oferir un grup d'iguals de referència.
Aquests cursos es realitzen des de l'any 2012. És un programa que sempre ha tingut present la perspectiva cultural i que s'ha definit a partir de les propostes i necessitats de la joventut gitana. En aquesta edició hi ha inscrites un total de 38 persones de diferents municipis de Catalunya. El gruix dels participants són pares i mares de família, gitanos joves de poblacions com Badia del Vallès, Sant Adrià del Besòs (La Mina) i Sabadell. Cal destacar també que dos dels docents són d’ètnia gitana.
Gràcies al foment d'aquestes iniciatives diversos joves gitanos han accedit a la universitat i actualment estan cursant carreres com Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia, Dret, Pedagogia, Antropologia i Empresa i Tecnologia. El curs es realitza a la seu del Departament de Benestar Social i Família, al Passeig de Taulat, 266 de Barcelona. Ha començat el 15 d’octubre i finalitzarà el mes de maig de 2016.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!