Col·legi de Farmacèutics

Els farmacèutics s'oposen a la venda de medicaments fora de les farmàcies per ''seguretat''

El vicepresident del Col·legi de Farmacèutics, Francesc Pla, no entén que es vulgui modificar un sistema que no genera malestar ni insatisfacció

La Comissió Nacional del Mercat i la Competència proposa liberalitzar el sector farmacèutic obrint la venda de medicaments a establiments com ara gasolineres o per internet

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) no entén la proposta de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència per liberalitzar el sector farmacèutic obrint la venda de medicaments a establiments com ara gasolineres o per internet. El vicepresident del COFB, Francesc Pla, s'hi ha mostrat contundentment en contra tant des del punt de vista de professional sanitari com des del punt de vista de ciutadà. Considera que no hi ha cap ''clamor'' contra la prestació farmacèutica o l'accés als medicaments actuals i tampoc veu benefici en un possible canvi. Creu que pot suposar una disminució de la seguretat i la qualitat de la salut dels ciutadans en prendre medicaments sense cap supervisió.

El vicepresident del COFB no entén els beneficis que pot comportar aquesta liberalització quan està convençut que en països en què és vigent, els preu dels medicaments, un dels motius que dóna la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC), no ha pujat sinó tot el contrari. A més, per Francesc Pla, és ''una aberració'' que es puguin adquirir medicaments en envasos de 200 comprimits o ofertes diverses.

Lamenta que es tingui en compte sense que ho hagi demanat ningú i critica que no s'hagi tingut en compte que s'està parlant de medicaments. Per Pla, es traspassarien aquests productes en un ambient en què no es pot valorar la medicació global d'un pacient o els efectes d'un producte sobre un altre que ja s'administra. En aquest sentit, Pla ha estat categòric i ha recalcat que tan el paracetamol, l'ibuprofè, l'aspirina o els antigripals són medicaments amb els seus efectes, encara que es puguin adquirir sense recepta.

Per això recorda que tota medicació, encara que sigui sense prescripció mèdica, té implicacions en una medicació global i que els medicaments són productes que requereixen control per ells mateixos i respecte tota la resta de medicació. Així, considera que la CNMC no valora ''amb la rigorositat'' que es mereix, aquesta disminució de protecció i vigilància dels ciutadans respecte al consum dels fàrmacs. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local