Sistema d'Emergències Mèdiques

Comença el desplegament del nou model de Transport Sanitari Integral de Catalunya

La regió sanitària de Lleida és la primera a estrenar 26 noves unitats en servei

A partir d'ara, el Sistema d'Emergències Mèdiques s'encarregarà de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic

Imatge d'arxiu de dos treballadors del Servei d'Emergències Mèdiques fan feina a l'hospital de campanya muntat a Sitges amb motiu del Carnaval. ACN

Imatge d'arxiu de dos treballadors del Servei d'Emergències Mèdiques fan feina a l'hospital de campanya muntat a Sitges amb motiu del Carnaval. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts comença el desplegament del model millorat de Transport Sanitari Integral a Catalunya (TSI). S'inicia a la regió sanitària de Lleida amb 26 noves unitats, 19 de suport vital bàsic integrades per dos Tècnics d'Emergències Sanitàries (TES), 6 de Suport Vital Avançat (SVA) amb un TES, un infermer i/o un metge i un vehicle d'intervenció ràpida integrat per un metge i un TES. En total, el dispositiu donarà servei a prop de 370.000 ciutadans. EL desplegament de les noves ambulàncies del SEM s'anirà fet de manera gradual a tot el territori català. El nou model, que manté el pressupost de licitació de 2014 amb 214 MEUR, i vol unificar la gestió del transport sanitari urgent i no urgent.

A partir d'ara, el Sistema d'Emergències Mèdiques s'encarregarà de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per a transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L'objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport i l'ús i gestió de recursos.

El nou model replanteja l'ús dels recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori. Com a novetat, es prioritza l'assistència dels pacients 'in situ' sobre el trasllat dels mateixos amb la incorporació de nous vehicles d'intervenció ràpida, que no efectuen trasllats, sinó que són turismes més àgils que les ambulàncies convencionals i estan integrats per un metge i un TES. Estan situats estratègicament a tot el territori amb la finalitat d'oferir una primera valoració de l'estat del pacient i establir la necessitat de desplegar més recursos.

Els nous vehicles s'identificaran amb el mateix color groc, que facilita les retolacions i les reparacions de possibles ratllades o cops. És una imatge senzilla i harmonitzada amb la resta de cossos d'emergència. Les ambulàncies, a més, incorporen un canvi automàtic i tecnologia d'il·luminació per led que permet tenir consums més baixos d'electricitat i millora qualitativament l'anterior sistema d'il·luminació.

També s'ha actualitzat tota l'electromedicina que contenen les ambulàncies, incloent un nou equipament monitor cardiocompressor i respirador d'última generació. Tamb´s'han ampliat equipaments com el sistema de retenció, mobilització i immobilització infantil que milloren els trasllats pediàtrics.

Aquest contracte de prestació del servei de transport sanitari integral de Catalunya, amb un valor total de 214 milions d’euros, garanteix un augment del nombre d'hores en un 5,29% i manté els llocs de treball i el nombre de vehicles que prestaran servei. El seu període de vigència és de 6 anys, prorrogable fins a un màxim de 10.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local