Civisme

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes posa en marxa dos projectes d’integració per un municipi cívic

Les sancions econòmiques ara es podran pagar a partir de la realització d’actes cívics

Paqui Carrasquilla i Abigail Garrido. Laerke Saura

Paqui Carrasquilla i Abigail Garrido. Laerke Saura

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i la regidora de Serveis Socials i Educació, Paqui Carrasquilla, han presentat avui les diferents línies de treball que s’emprendran per combatre l’incivisme al municipi a partir d’aquest gener de 2016. Tal com ha anunciat Garrido, es tracta de “treballar des de la proximitat per la convivència i la transparència”.

El primer projecte és el de la convivència i la pacificació social, que vol millorar el benestar entre les persones del municipi. “No diem que a Sant Pere de Ribes hi hagi problemes de convivència, però volem que la gent estigui orgullosa de viure al municipi”, ha clarificat l’alcaldessa. El projecte se subvenciona amb l’ajuda de l’entitat bancària CaixaBank, que ha destinat 10.000 euros per la causa, que “se sostindrà en els següents anys, almenys 4”, ha explicat Garrido.

“No només s’ha de viure el municipi, sinó que s’ha de gaudir”, ha apuntat l’alcaldessa, de tal manera que cal promoure una “conducta cívica i respectuosa per l’entorn i els veïns i veïnes”. A més, Garrido ha rebutjat el que ha anomenat la “societat prohitiva”, ja que ha dit que “és molt fàcil posar un cartell prohibitiu a qualsevol banda”, i “hem de recuperar uns valors importants i cívics, que depenen de com entenem la pertinença a la comunitat”.

El govern ha anunciat que el projecte es duria a terme a partir de 5 línies de treball, com la millora de les comunitats de veïns amb una taula de presidents de les escales, la participació de mediadors naturals als equipaments municipals, un taller “antirumors” que es durà a terme sobretot tenint en compte el context de les xarxes socials, xerrades i activitats als comerços, i finalment intervencions concretes a l’espai públic, per minvar molèsties. Es tracta d’un projecte que ha de beneficiar a tots els sectors del municipi, “destinat a escoles, joves, gent gran”, ha clarificat Carrasquilla.

El segon projecte és el de mesures reparatives i educatives de les sancions, que sorgeix per la impossibilitat d’alguns habitants de fer front a les sancions econòmiques, i perquè  algunes sancions destinades als joves són cobertes pels seus pares. “És un projecte que vol aconseguir una societat més cívica amb les persones que infringeixen”, ha apuntat l’alcaldessa, i diu que les és una forma d’afrontar les sancions “amb el propi treball i compromís”, a partir “d’altres feines per poder pagar la infracció”. Alguns exemples que ha donat el govern serien, per exemple, portar una persona gran al metge si no té cap familiar que ho pugui fer; o bé recuperar el mobiliari urbà destrossat. La mesa de treball per posar en marxa la mesura ja es troba operativa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local