Imatge d'una noia portant el vestit amb sensors presentat per Telefónica. ACN
ACN |
Barcelona
23-11-2015 20:01
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La divisió de recerca i desenvolupament de Telefónica ha presentat aquest dilluns un prototip de vestit “intel·ligent” que mesura les condicions ambientals de l’entorn i analitza com afecten a les persones. Els creadors d’aquest invent són els artistes i investigadors de la Universitat de Vigo, María Castellanos i Alberto Valverde, que han explicat en una roda de premsa que els sensors del vestit poden detectar condicions com la temperatura, les radiacions infraroja i ultraviolada, el soroll o el monòxid de carboni de l’aire que ens envolta. El vestit pot alertar de la presència d’un entorn “hostil” per a l’usuari i analitzar com pot afectar l’estat d’ànim i el comportament de les persones.
El projecte ha estat el guanyador del concurs Next Things 2015- Conducta, organitzat per Telefónica I+D i i el centre d’art i creació industrial LABoral. L’objectiu d’aquest certamen és “unir art i tecnologia per mostrar el potencial de la barreja de creativitat, art i hardware lliure”. El projecte s’ha desenvolupat a Gijón i s’ha culminat al centre de recerca i desenvolupament que Telefónica té a la zona del Fòrum de les Cultures Barcelona.
L’anomenat ‘Environment Dress’ recull aquestes dades de l’entorn i es preveu que properament es puguin geolocalitzar i compartir amb altres usuaris a través d’internet. A través d’una aplicació de telefonia mòbil, l’usuari podrà indicar al vestit com es troba en cada moment i així la màquina podrà emmagatzemar aquestes sensacions i relacionar-les amb les condicions ambientals per fer prediccions. Segons els seus creadors, això permetrà que el vestit pugui predir determinats estats d’ànim de l’usuari associats a canvis en l’entorn com un augment del soroll o variacions en la pressió atmosfèrica.
L’investigador de la Universitat de Vigo, Alberto Valverde, ha explicat que el projecte no tindrà una aplicació pràctica immediata en el món de la moda, sinó que es tracta de “demostrar el que es pot fer amb la tecnologia” i que “és útil i necessari” per als ciutadans saber quines condicions ambientals ens rodegen en el nostre dia a dia. “Tot això es pot connectar amb els ‘wearables’ mèdics o esportius que ja existeixen i ens poden ajudar a conèixer millor on estem i què sentim en cada moment en relació amb això”, ha conclòs.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!