S'obre la convocatòria del segon premi Marcel.li Garriga de Fotografia. Amical de Mauthausen
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
06-12-2015 11:40
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Amical de Mauthausen i altres Camps i el Museu del Ferrocarril de Catalunya convoquen el II Premi Marcel·lí Garriga de fotografia 2016, en el marc del Projecte Buchenwald, amb l’objectiu de recollir la visió que els joves aporten dels camps de concentració i de les seves experiències en la visita a un camp nazi.
El Premi compta amb una única categoria, la fotografia dels camps de concentració, i vol ser una eina més de sensibilització del que va ser el nazisme i la deportació als camps de concentració, en especial la deportació republicana espanyola, i agafa el nom del deportat vilanoví a Buchenwald, Marcel.lí Garriga. Entre les fotos presentades, la millor foto, d’acord amb l’esperit del projecte, serà guardonada amb el premi “Marcel·lí Garriga” dotat amb 100 €.
El Premi està reservat a alumnes de 4art. d’ESO i Batxillerat, i ex-alumnes participants en el projecte i hi podran participar-hi alumnes dels Instituts de secundària de l’Estat Espanyol, o d’altres països que participen i col·laboren amb els projectes de memòria de l’Amical.
Les fotos participaran en una mostra paral·lela a la exposició Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf que l’Amical i el Museu del Ferrocarril tindran al Museu del 15 d’abril al 30 de juny de 2016.
En l’edició anterior, el premi va ser per l’alumna Neus Fuertes de l’IES F.X Lluch i Rafecas, i aquest es va lliurar a Santa Coloma de Gramenet dins de la segona trobada de joves de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més.
Els treballs s’hauran de fer arribar a la seu de l’Amical (c/Sils 1 de Barcelona) o al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú fins al 31 de març de 2016 i el jurat del premi “Marcel·lí Garriga” estarà format per un representant de l’Amical Mauthausen, dos representants de dos centres dels adherits al projecte, d’un representant del Museu del Ferrocarril, i de la coordinadora de l’exposició jove i la resolució del Premi es donarà a conèixer en un acte públic al mes de maig del 2016.
Fora del concurs i amb la finalitat de recollir i mostrar digitalment altres fotografies dels camps i de les experiències de les visites del jovent, tots els interessats i interessades podran enviar digitalment les imatges que vulguin (fins a un màxim de 20 per alumne), relacionades amb la visita a un camp de concentració. Aquestes imatges aniran formant part d’un fons dels viatges dels centres als camps de concentració.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!