Hitodama

Un equip d'exalumnes de l'escola d'art de Vilanova guanya l'edició local del Global Game Jam

Els vuit jocs dissenyats des de Neàpolis participaran ara en la votació global

Un equip d'exalumnes de l'escola d'art de Vilanova guanya l'edició local del Global Game Jam. Ajuntament de Vilanova

Un equip d'exalumnes de l'escola d'art de Vilanova guanya l'edició local del Global Game Jam. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Hitodama, un joc en 3D creat per un equip d'exalumnes de l'EMAID de Vilanova, ha estat el disseny escollit com a millor proposta local de la Global Game Jam. El certamen s'ha celebrat, aquest cap de setmana, simultàniament en 632 seus arreu del món. La de Neàpolis ha estat una de les seus més concorregudes del total de les 17 seus espanyoles.

A Hitodama, els jugadors han d'auxiliar una dona que ha convocat involuntàriament un esperit fatu que l'ha deixat a les fosques. Els jugadors han de guiar-la per la seva casa i ajudar-la a recuperar la llum encenent diferents espelmes al llarg de les estances i cambres de l'immoble.

L'equip, que a criteri del jurat i dels mateixos jugadors, ha presentat la millor creació està integrat per Àlex Moñiz Mesa i Gerard Paradís Ruiz (programació), Eva Trullà Estruch, Sònia Torné Casas, Alícia Martínez (disseny 2D, concepció artística), Raúl Domínguez Jiménez ( 3D i creació de textures) i Ismael Domínguez Jiménez (música). Els diferents equips participants escullen per votació la millor proposta. A la decisió hi col·laboren també els vots dels coordinadors del certamen, Cesar Rincón, Francesc Prats i Albert de Arias.

L'equip creador d'Hitodama i altres set equips més, fins a completar els 66 participants inscrits la Global Game Jam, van ocupar el plató de Neàpolis durant 48 hores. La seva missió és la de crear una proposta, en aquest cas de vídeojoc. Cal recordar que la Global Game Jam és oberta al disseny de tot tipus de jocs, fins i tot, jocs de taula. El lema de la present edició, un motiu comú que condiciona els dissenys de tots els participants, era Rituals. A més d'Hitodama les altres set propostes de joc presentades són: Blanc Stone, Blót, Chosen of the Gods, Faith Fights, Pepe the Warlock, Time to Pati i Ukame.

El compte enrere de les 48 hores, el mateix per a tots els equips, s'inicia a les 12.00 h. del divendres a la seu de Nova Zelanda. El rellotge s'activa seguint els fusos horaris a cadascuna de les 632 seus locals fins a Califòrnia. La cursa contra rellotge per presentar propostes es va iniciar a les 17 hores de divendres i es va tancar poc després de les 16.00 h del diumenge amb l'aturada entre aplaudiments del cronòmetre.

En la seva gran majoria els participats són estudiants i exalumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID). Les especials exigències del concurs fan que la conformació dels equips hagi de ser necessàriament de caràcter multidisciplinari i el desenvolupament de l'activitat comporta el treball en un entorn dinàmic i col·laboratiu en el qual concorren grafistes, modeladors 3D, animadors, dissenyadors de joc, programadors, guionistes i músics. En aquesta cinquena edició de la Global Game Jam a Neàpolis s'ha aconseguit per primer cop tenir participació de tota Catalunya amb participants de Lleida i Girona que fins ara no havien tingut representació entre els equips que intentaven superar el repte.

Les vuit propostes participants en la Global Game Jam de Neàpolis s'afegiran ara a totes les propostes presentades arreu del món perquè els gamers del món les puguin descarregar, provar i votar-les.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local