Clínica del Dolor

Una aplicació mòbil permet controlar els pacients amb dolor crònic o subagut a casa seva

L'eina està en fase de pilot a la Clínica del Dolor de la Vall d'Hebron i es preveu que arribi a tots els hospitals de l'ICS

Dolor crònic. EIX

Dolor crònic. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una aplicació mòbil, desenvolupada per investigadors de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i de la Universitat Jaume I de Castelló, permet controlar els pacients amb dolor crònic o subagut en el seu domicili des de l'hospital, segons ha informat aquest dijous l'Institut Català de la Salut. L'aplicació, que s'anomena Monitor de dolor, monitora l'efectivitat del tractament per al dolor sense necessitat de visites presencials i actualment està en fase pilot a la Clínica del Dolor de l'Hospital Vall d'Hebron. No obstant, l'ICS preveu la implantació d'aquesta app a tots els seus hospitals.

Responsables de l'ICS i la Vall d'Hebron afirmen que els resultats de l'app obtinguts fins ara són "molt positius". Els pacients participants en la fase pilot s'han beneficiat d'un seguiment continuat durant el qual l'equip mèdic de la ha revisat a distància els efectes dels tractaments de forma immediata, sense esperar la següent visita.

La vigilància a distància augmenta la seguretat dels tractaments per al dolor, ja que l'app permet que el pacient notifiqui ràpidament l'aparició d'efectes adversos. Aquesta seguretat també és percebuda pels pacients, que han expressat que amb l'ús de l'app se senten més acompanyats durant el tractament.

Així mateix, la Clínica del Dolor de l'Hospital Vall d'Hebron també treballa per agilitzar el tractament de les persones amb un episodi de dolor provocat per la ciàtica. Des de mitjan 2014, professionals d'anestesiologia dels vuit hospitals de l'ICS es reuneixen per tractar aspectes comuns de la pràctica diària. Fins ara, han treballat especialment el preoperatori i al llarg de 2016 abordaran la millora del control del dolor, l'escurçament de l'estada prequirúrgica en la fractura de maluc i altres aspectes de la seguretat dels pacients, segons ha apuntat l'ICS.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local