Pla mig d'una trobada entre dos empresaris a l'espai d'intercanvi de negocis de l'Estand Catalonia. ACN
Redacció |
Barcelona
23-02-2016 09:30
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Fins a 90 empreses catalanes participen en aquest Mobile World Congress. Totes afronten la setmana amb intenció de multiplicar els clients arreu del món i refermar els lligams d'edicions anteriors. "El Mobile és el millor aparador internacional que hi ha", ha assegurat a l'ACN Albert Isern, responsable de Bismart, que ha llençat des del MWC una aplicació de reconeixement facial que ofereix propostes d'oci en funció de l'estat d'ànim. Al costat d'aquesta empresa, n'hi ha que ofereixen estris per a utilitzar la càmera dels mòbils Apple i d'altres dedicades a la certificació de seguretat on-line, entre diverses propostes. Carles Gomara, gerent del Departament d'Innovació d'ACCIÓ, ha destacat la diversitat com una de les característiques de la participació catalana, "com a reflex de la realitat del territori".
Catalunya és "el novè país" pel que fa a la participació al MWC, segons ha assegurat Carles Gomara. La majoria d'empreses -60 de les 90- hi són acompanyades per la Generalitat a través d'ACCIÓ i de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que han obert l'Estand Catalonia. Gomara ha apuntat que es tracta de companyies seleccionades per la seva "voluntat d'internacionalització".
Sigui com sigui, en conjunt, la Generalitat confia que les empreses catalanes assoliran un impacte econòmic d'entre 7 i 10 milions d'euros gràcies al Mobile World Congress, on esperen celebrar-hi 4.500 reunions. Més de la meitat d'aquestes entrevistes està previst que es produeixin en un espai d'intercanvi de negocis on s'hi espera l'assistència de 450 empreses de 35 països diferents.
La intel·ligència artificial és un dels sectors que es pot trobar a l'espai proporcionat per la Generalitat. Una de les empreses que n'explota les seves possibilitats és Bism@rt: a partir d'un selfie, aquesta app reconeix les emocions, l'edat i el sexe per tal d'oferir propostes i descomptes d'oci que millorin l'estat d'ànim. La iniciativa s'ha estrenat mundialment aquest dilluns a MWC, i els seus responsables ja han mantingut contactes amb companyies d'Israel, la Xina i Brasil.
Una altra de les propostes entorn el benestar és Medtep, una aplicació que posa en contacte pacients i metges fora de la consulta. Xavier Zamora, cap de Comunicació i Màrqueting, ha explicat que l'objectiu és "millorar la qualitat de vida de la gent". Medtep va néixer fa cinc anys a Barcelona i ara són a Mèxic i Sant Francisco. És la tercera vegada que són al MWC, on volen assolir "acords internacionals que després reportin nous usuaris a través de la indústria farmacèutica, les asseguradores i els centres mèdics de referència", ha afirmat Zamora.
Estris per a la imatge i solucions a la mobilitat
Una de les companyies catalanes amb més projecció internacional és Shoulderpod, especialitzada en accessoris per utilitzar la càmera del mòbil, adreçats a públic professional i aficionat. La firma ha captivat Apple, que ven aquests ginys arreu del món, i també la televisió britànica BBC, que n'ha distribuït entre els periodistes. Enrique Frisancho, responsable de Sholderpod, veu el MWC com una important plataforma per consolidar el mercat exterior, on destinen el 95% de la seva producció. "El Mobile serveix per tenir la resposta de la gent i generar un munt de contactes", explica.
Al mateix temps, l'economia col·laborativa també s'ha fet un lloc al MWC. L'empresa Ecooltra hi presenta a un projecte per compartir moto que llençarà al mercat aquest mes de març a Barcelona. A través d'un registre mitjançant pàgina web, l'usuari obté un codi que li serveix per reservar i utilitzar una moto que, quan acabi, podrà cedir a un altre client. Cada usuari no necessita claus, sinó que en té suficient amb el codi personal. Gemma Guim, responsable d'atenció al client, ha avançat que preveuen dur el servei a Madrid i a París, i ha assegurat que afronten el MWC com un esdeveniment "clau" per ampliar la seva expansió.
El MWC com a pilar de la facturació anual
A banda de les empreses agrupades a l'Espai Catalonia, hi ha diverses companyies del territori català que s'exposen a l'App Planet. Una d'elles és Lleida.net, dedicada a la certificació de seguretat en operacions on-line, que alhora és membre de GSMA. Siscu Sapenes, director executiu, calcula que el 40% de la facturació de la companyia "depèn directa o indirectament dels contactes del Mobile" i assegura que són contactes "de molt bona qualitat". Per això defensa la inversió que fa la companyia per ser aquests dies a Barcelona, amb 25 treballadors promocionant la marca.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!