Comença un procés participatiu per definir els usos de l’antic Mercat de la Pelegrina com a futur equipament juvenil. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
24-02-2016 14:52
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i el regidor de Territori, Josep M. Martí, van explicar ahir a la tarda en roda de premsa el proper inici del procés per definir els usos que haurà de tenir el futur equipament juvenil de l’antic Mercat de la Pelegrina, al barri de l’Espirall. Medialdea recordava que convertir aquest espai en desús en equipament juvenil figura en l’acord de govern de CiU i PSC per aquest mandat. El regidor explicava que l’objectiu final és rehabilitar l’espai implicant-hi el col.lectiu dels joves en el disseny i definició dels usos i en la posterior gestió de l’espai. Així, entre els mesos de gener i juny s’ha establert un calendari de treball que estableix 4 jornades per definir els usos de l’espai. Es constituiran un Grup de Treball Tècnic (GTT), entre els tècnics de la regidoria de Joventut i els Serveis Tècnics d’Urbanisme, i un Grup Motor Jove (GMJ) format per joves representatius de diferents entitats i agrupacions, de l’estil del que es va posar en marxa arran de la revisió del Pla Local de Joventut.
La primera reunió, el dia 14 de març, servirà per a la creació del GMJ, per buscar l’encaix de l’equipament en el Pla Local de Joventut i alhora per conèixer els interessos i gustos dels joves. Segons explicava Medialdea, es farà una jornada mensual en que participaran els Grups de Treball Tècnic i Motor Jove fins a la darrera jornada a principis de juny, oberta a tots els joves en que s’explicaran les diferents propostes d’usos i es recolliran noves opinions. Posteriorment a aquesta darrera sessió, a mitjans de juny es traslladaran les propostes d’usos de l’espai als Serveis Tècnics d’Urbanisme per tal que les plasmin en un projecte. “Cap al mes d’octubre preveiem tenir un disseny i que es pugui fer un retorn als joves participants en el procés. A partir de llavors caldrà establir un pressupost i un calendari d’execució”, afirmava Medialdea. El regidor de Joventut feia una crida a tots els joves de Vilafranca, ja sigui a través d’entitats i associacions o a títol individual, a participar en aquestes jornades. “Volem donar protagonisme als joves i recollir les seves opinions. L’únic que demanem és el compromís dels joves a assistir a les 4 sessions convocades els dies 17 de març, 14 d’abril, 12 de maig i 4 de juny”, comentava el regidor.
Per la seva banda, Josep M. Martí explicava que paral.lelament al procés participatiu els Serveis Tècnics municipals treballaran en la diagnosi sobre l’estat de l’edifici que té uns 40 anys i fa alguns anys que està en desús sobretot a nivell d’estructura i de coberta. “Els gairebé 700 m2 construïts i amb una sala gran donen per moltes possibilitats. Ens hem de posar a treballar per aconseguir el millor equipament possible tant a nivell d’eficiència energètic com pel que fa als usos”, afirmava Martí.
Els joves, entre 15 i 34 anys, que vulguin participar en el procés es poden posar en contacte amb la regidora de Joventut a través de correu electrònic joventut@vilafranca.org, de Facebook joventutvilafranca o de twitter joventutvila.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!