Crisi humanitària

Set persones moren cada dia intentant arribar a Europa

L’Organització Mundial de les Migracions xifra en 418 els morts des de l’inici de l’any 2016

Una embarcació amb refugiats arriba a les costes europees. Metges sense fronteres

Una embarcació amb refugiats arriba a les costes europees. Metges sense fronteres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Set persones moren de mitjana cada dia intentant arribar a Europa per mar o creuant a peu la frontera, segons dades fetes públiques per l’Organització Mundial de les Migracions (OMI). En el que portem d’any, 418 han mort ofegades al Mediterrani o han desaparegut, assegura l’OMI, que situa en 131.000 el nombre de persones que han arribat des de l’inici de l’any 2016. D’aquestes, la immensa majoria, 129.455, ho han fet per mar, mentre que 1.545 han arribat a través de rutes terrestres. El país on arriben més refugiats és Grècia, on només la setmana passada es van registrar 17.822 persones, una xifra que a Itàlia va ser de 2.519. En tot el 2015, van arribar a Europa 1.046.599 persones.

Les últimes dades actualitzades de l’OMI, en data 29 de febrer, asseguren que 17.822 persones van arribar a Grècia la setmana passada, 2.519 ho van fer a Itàlia i 184 a Bulgària, l’altre país de la UE amb arribades de refugiats. Les xifres suposen un augment del 4% respecte a la setmana anterior, entre el 14 i el 21 de febrer, quan en aquests tres països europeus van arribar un total de 19.651 refugiats. La setmana passada van ser 20.526 persones.

L’OMI també publica dades dels països de l’anomenada ‘ruta dels Balcans’ que segueixen els refugiats per arribar al centre d’Europa. Les estadístiques mostren una caiguda sostinguda en el registre de refugiats en tots ells, provocada, probablement, pels tancaments de frontera. A la República de Macedònia, es van registrar un 45% menys de refugiats entre la segona i la tercera setmana de febrer, un percentatge que va ser del -20% a Sèrbia, del -43% a Croàcia, del -40% a Eslovènia i del -6% a Hongria. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local