Redacció |
Vilanova i la Geltrú
02-03-2016 10:23
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En uns moments d'incertesa pel Reial Decret de prescripció infermera, Vilanova i la Geltrú acull aquest divendres una trobada de més de 400 infermeres i infermers per actualitzar-se sobre vacunes, una de les actuacions habituals de la seva feina que ara es veu afectada per aquesta reforma. La IV Jornada de vacunes de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) es farà a l’Auditori Eduard Toldrà.
La trobada, amb totes les places exhaurides, comptarà amb la presència a la conferència inaugural del pediatra Carlos González, que treballa a Gavà i és autor de diversos llibres sobre pediatria i vacunació, de la que és un clar defensor: "els pares que no vacunen als seus fills solen estar molt informats. Han llegit llibres i han visitat pàgines i pàgines d’Internet. Estan molt informats, però molt mal informats. Perquè aquestes pàgines i aquests llibres que ataquen les vacunes estan plens d’errors, fal·làcies, mitges veritats, mentides completes, argumentacions vehements i coloristes, dades i més dades (mal interpretades i falsejades) i paranoiques denúncies sobre suposades conjures de la indústria farmacèutica". En aquest sentit, alerta també que cal vacunar de malalties com la diftèria, la poliomielitis o la tos ferina, donat que si bé en molts països industrialitzats quasi han desaparegut, podrien tornar a aparèixer si es deixés de vacunar.
La jornada també analitzarà els últims canvis en el calendari sistemàtic, com és la introducció de la vacuna de la varicel·la i el pneumococ, i variacions en les dosis actuals. D’això en parlarà el Dr.Lluis Urbiztondo, immunòleg i responsable del programa de vacunacions de l' Agència de Salut Pública de Catalunya. S’analitzarà també si els professionals es comuniquen bé i es revisarà on trobar informació científica sobre el tema, tant pels propis professionals, com perquè aquests puguin informar-ne als usuaris, com per exemple l’app iVacunes. (https://www.gencat.cat/mobils/cat/natives/ivacunes.htm). També revisaran les contraindicacions i les precaucions que han de tenir per vacunar.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!