Escorcoll i detenció a Cunit

Cop contra el crim organitzat amb 13 detinguts i 210 quilos de base de cocaïna comissats

Es van fer detencions i escorcolls a Cunit i diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona

La Guàrdia Civil ha explicat que l’estupefaent s’introduïa a l’Estat espanyol amagat en mobles

Imatge cedida per la Guàrdia Civil de la base de cocaïna comissada en una operació del 12 d'abril del 2016, camuflada a l'interior de mobles. Guàrdia

Imatge cedida per la Guàrdia Civil de la base de cocaïna comissada en una operació del 12 d'abril del 2016, camuflada a l'interior de mobles. Guàrdia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’operació de dimarts contra el crim organitzat que va dur a terme la Guàrdia Civil a diversos municipis de Catalunya ha acabat amb la detenció de 13 persones que presumptament formaven part d’una xarxa de narcotraficants i el comís de 210 quilos de base de cocaïna, una matèria que, segons el cos policial, els detinguts preveien transformar en 1.000 quilos de cocaïna a partir de diversos processos químics. A banda, la Guàrdia Civil ha informat que s’ha descobert un mètode “innovador” d’introducció de la droga a l’Estat, concretament dissimulada en mobles. El grup simulava que feia mudances per passar desapercebut.

Pel que fa als detinguts, es tracta de 8 homes i 5 dones de nacionalitats colombiana, espanyola, peruana, guineana, marroquina i cubana, d’edats compreses entre els 25 i els 71 anys. Les detencions es van fer a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), el Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i Cunit (Baix Penedès).

A banda de les 13 detencions es van fer 10 escorcolls (6 a Barcelona, 2 a l’Hospitalet, 1 al Prat de Llobregat i 1 a Cunit) en el marc dels quals es va comissar també 5 vehicles, 27.190 euros en metàl·lic, 6 armes llargues, 3 armes curtes (una de les quals, que va ser adquirida inutilitzada es va arranjar per poder-la utilitzar), 400 cartutxos de diferents calibres, balances de precisió i material per al processament de la droga.

Segons la policia, la xarxa estava “perfectament organitzada i jerarquitzada” i cadascun dels seus membres desenvolupava diferents rols de responsabilitat i missions definides en l’estructura delictiva. Entre d’altres, enviaven persones amb pocs recursos econòmics al Perú sota l’aparença de treballadors. S’hi estaven diversos mesos per donar cos a la tapadora mentre esperaven el viatge de retorn.

Després tornava a l’Estat en avió i els mobles per via marítima en contenidors. Un cop ser despatxats com a tal, eren remesos a diferents guardamobles de Barcelona i l’extraradi on, finalment, se’n feien càrrec diferents integrants del grup criminal per extreure’n la droga.

La investigació ha estat una operació conjunta de la Guàrdia Civil i l’Administració per al Control de Drogues dels EUA (DEA en les sigles en anglès). Tot plegat va començar en localitzar un grup criminal organitzat compost majoritàriament per narcotraficants colombians que pretenia introduir quantitats importants de droga a Europa utilitzant com a porta d’entrada el port de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local