Mesa Nàutica de Vilanova

Vilanova vol aconseguir la doble titulació d'enginyeria mecànica i oceanogràfica

La Mesa Nàutica de Vilanova presenta a la UPC una proposta per implantar estudis de grau i post-grau a la ciutat

Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. UPC

Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. UPC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts Neàpolis ha acollit la sisena reunió de treball de la Mesa Nàutica de Vilanova i la Geltrú. Aquest òrgan de treball conjunt entre administracions púbiques, agents econòmics, socials, educatius i universitaris ha comptat amb la incorporació del secretari general de la UPC, Josep Maria Sallant, qui hi ha participat en representació del rector de la UPC, Enric Fossas.

Destaca d'aquesta darrera reunió la proposta presentada en nom de la mesa al secretari general de la UPC, Josep Maria Sallant, en relació a estudis universitaris vinculats amb el mar. La proposta està impulsada pel grup de treball de la mateixa Mesa Nàutica que lidera l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG (EPSEVG). El seu director, Frederic Vilà i l'administrador de l'EPSEVG, Jose Manuel Quiñones, han estat els encarregats de presentar-la davant dels assistents amb l'objectiu de consensuar accions conjuntes (Mesa Nàutica-UPC) davant de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat d'aconseguir estudis reglats d'enginyeria mecànica i oceanogràfica a la capital del Garraf.

La regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens ha expressat la voluntat de la mesa de cercar la complicitat de la Generalitat per aconseguir aquesta doble titulació d'enginyeria mecànica i oceanogràfica que actualment no es pot cursar enlloc de Catalunya. Ariadna Llorens ha manifestat que "no entenem un país com Catalunya amb tants quilòmetres de costa i mar que no tingui estudis d'aquest tipus en la línia d'assolir una doble titulació que actualment no s'està fent enlloc de Catalunya". Així mateix, la regidora d'Innovació i TIC ha reconegut que la implantació de formació de post-grau a la ciutat pot ser més fàcil d'aconseguir a curt termini i generar un cert caliu que repercuteixi en l'objectiu final d'aconseguir estudis reglats de grau universitari.

Han participat també a la Mesa Nàutica de VNG el regidor d'Educació, Joan Martorell i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de VNG, David Montes. Entre els temes que han ocupat la sisena reunió de treball de la mesa hi ha el desenvolupament del Cicle de Formació de Grau Mig dual (CFGM) de Manteniment d'embarcacions d'esbarjo a l'Institut Lluch i Rafecas i la necessitat expressada per l'equip directiu del centre per aconseguir un espai per a la formació pràctica de l'alumnat a les instal·lacions portuàries. En aquest sentit, el regidor d'Educació Joan Martorell ha parlat que "el Pla Especial del Port ja va preveure una part de les seves instal·lacions dedicades a l'àmbit educatiu". Davant la necessitat de disposar ja d'aquest espai, el regidor ha dit que l'Ajuntament farà un esforç per garantir la continuïtat d'aquest cicle.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local