Les escoles de Sitges participen en un programa de formació de la Federació Catalana de Golf. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
27-04-2016 09:11
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Practicar aspectes relacionats amb el golf forma part ara de l’horari lectiu de les classes d’educació física dels alumnes de les escoles Agnès de Sitges, Miquel Utrillo, Maria Ossó i Escola Pia. Des de finals del curs passat, les escoles de Sitges van entrar a formar part del programa El golf a les escoles de la Federació Catalana de Golf (FCG) que neix amb la voluntat d’introduir aquest esport des de la base i incloure’l en la societat com un esport popular.
El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Carrillo, es mostra molt satisfet amb aquesta experiència a través de la qual “els beneficis obtinguts són molt amplis. I entre altres, a nivell educatiu es treballen valors tant importants com el respecte, el treball en equip, la competició, l’esforç, l’exigència, la solidaritat, la conscienciació mediambiental o la generositat”. Jugant a golf els nens i nenes obtenen també beneficis físics de coordinació, flexibilitat, força i equilibri. També s’aconsegueixen millores a nivell psicològic i es potencien, entre altres, aspectes com la concentració.
Per poder dur a terme el projecte, la FCG va seleccionar un grup de professionals per tal que els professors de les escoles estiguin degudament formats. Durant un trimestre els alumnes han exercit les tècniques des dels diferents centres i ara ja han pogut començar a posar en pràctica allò que han après al Club de Golf Terramar de la mà de professionals. Els primers en fer-ho han estat els alumnes de l’escola Agnès de Sitges i en els propers dies ho faran els de les altres escoles participants de la vila.
En total 1.500 nens de 14 escoles de Catalunya practiquen golf des de l’escola. Una pràctica que anteriorment s’ha dut a terme a altres països com els EUA, Irlanda o Anglaterra. El projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Golf, el Consejo Superior de Deportes i la Real Federación Española de Golf. A més de Catalunya, el programa s’ha fet a Madrid, Andalusia, Castella la Manxa, Castella-Lleó, Canàries, Comunitat Valenciana, Galícia, Aragó, Astúries i Cantàbria.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!