Valoració positiva del menjador educatiu contra l’exclusió social per a alumnes de 1r d’ESO del Vendrell. Ajuntament del Vendrell
Redacció |
El Vendrell
19-06-2016 22:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El curs 2015-2016 es va iniciar una prova pilot de servei de menjador educatiu contra l’exclusió per a una vintena d’alumnes de 1r d’ESO dels instituts del Vendrell. Es tracta de nois i noies amb risc d’exclusió que, en acabar l’educació primària, es van veure mancats de la beca de menjador que disposaven i que són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Durant la prova pilot, es va comptar amb la col·laboració de l’Hotel Le Meridien Ra i de la Policlínica Comarcal, per l’aportació dels àpats. També hi col·labora la cantina de l’institut Baix Penedès en la cessió de l’espai.
Des del segon trimestre, aquest servei es va seguir oferint a través del pressupost de la Regidoria de Serveis Socials. I per al proper curs ja es preveu ampliar aquesta partida pressupostària per poder oferir aquest menjador educatiu a 30 alumnes més que iniciaran el primer curs d’ESO i es mantindrà per als 20 que ja en són usuaris aquest curs.
Aquest servei s’emmarca en el projecte “Menjadors educatius contra l’exclusió social” de l’Associació La Ballaruga del Vendrell, que va guanyar una de les beques de la Fundació Jaume Casademont de Girona el passat mes de juny. Es tracta d’un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) que, a part de garantir un àpat als nois i noies amb risc d’exclusió, combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.
El funcionament és el següent: quan finalitza l’horari escolar, els alumnes es reuneixen a la cantina de l’institut Baix Penedès on dinen. Després de l’àpat, s’organitzen per recollir i netejar els estris i l’espai utilitzats, gaudeixen d’una estona d’esbarjo i, finalment, reben suport educatiu i un aprenentatge sobre alimentació amb l’objectiu de poder-lo aplicar a un servei a la comunitat. Aquest menjador educatiu cobreix l’horari de 3 a 5 de la tarda i la vintena d’alumnes estan acompanyats en tot moment per dues monitores.
Tant el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, com el d’Educació, Kenneth Martínez, han valorat molt positivament la posada en funcionament d’aquest servei, el qual ha estat ben acollit tant pels alumnes com per les seves famílies.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!