Fundació Esclerosi Múltiple

Una ruta del pa amb tomàquet recaptarà fons per al 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

La direcció ha augmentat les opcions de participació per contribuir en la iniciativa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) ha presentat aquest dijous la 23 edició de la campanya solidaria 'Mulla’t'. Una acció de participació ciutadana que pretén recaptar fons per combatre aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta 7.000 catalans. En aquest sentit, la Fundació proposa a les instal·lacions esportives participar cedint les seves piscines per al dia 10 de juny. A més, en 1.000 establiment es podrà trobar l’oli del Mulla’t de la firma OleArum, que s'ha compromès a donar un euro per cada ampolla. Però com a novetat, aquest any FEM ha impulsat la ruta del pa amb tomàquet amb el suport del Gremi de Restauradors de Barcelona i cervesa San Miguel, del 7 al 17 de juliol. Una part del que es recapti també es cedirà a la causa.

Amb la ruta del pa amb tomàquet, els participants podran gaudir d’una tapa i una cervesa al preu de 3 euros, dels quals 30 cèntims seran cedits directament a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Aquest any els organitzadors se centren especialment en les persones joves que sofreixen aquesta malaltia. Tota la recaptació anirà destinada a ajudar aquests malalts que s’encontren “en un moment de dubtes e incerteses” com ha indicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació. D’aquesta manera els fons es destinaran a ajudes en forma de beques de formació i assessorament per tal de “normalitzar i facilitar la vida d’aquestes persones”.

La campanya del 'Mulla’t' s’ha convertir en un dels actes de solidaritat més rellevants de Catalunya. L’any passat hi van participar més de 74.000 persones. Per això, Masriera ha manifestat que “l'èxit del 'Mulla’t' és que hem aconseguit entre tots fer-ho popular i que les persones en siguin les protagonistes”. D’aquesta manera des de la Fundació han volgut augmentar les opcions de participació per poder recaptar més diners.

De la seva banda, el neuròleg i sotsdirector del centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya, Jaume Sastre-Garriga, ha comunicat que necessiten més ajuda perquè hi ha 10 fàrmacs per combatre la malaltia i “moltes complicacions per triar quin és el millor per a cada persona”. És per això que el repte principal del centre és “la medicina de precisió”, a banda de “combatre millor el fenomen neurodegeneratiu de la malaltia”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local