Rehabilitació de Sòl Pelvià

Els hospitals del Garraf estrenen una nova tècnica per al control de la incontinència urinària

La Neuroestimulació Tibial Posterior ajuda a reduir la freqüència miccional diürna i/o nocturna i la urgència per anar al lavabo

La Unitat de Rehabilitació de Sòl Pelvià del Consorci Sanitari del Garraf posa en marxa una nova tècnica per al control de la incontinència urinària.

La Unitat de Rehabilitació de Sòl Pelvià del Consorci Sanitari del Garraf posa en marxa una nova tècnica per al control de la incontinència urinària.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Unitat de Rehabilitació de Sòl Pelvià del Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha posat en marxa l’ús de la Neuroestimulació Tibial Posterior per al control de la incontinència urinària d’urgència. Es tracta d’una tècnica que està indicada per a pacients amb diagnòstic de bufeta hiperactiva, un síndrome que fa que el pacient tingui una freqüència miccional diürna i/o nocturna augmentada i presència d’urgència per anar al lavabo.

Aquesta tècnica s’aplica al Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari del Garraf, on arriben pacients derivats de l’Atenció a la Salut sexual i Reproductiva (ASSIR), del Servei de Ginecologia i Obstetrícia i del Servei d’Urologia del CSG. La Neuroestimulació Tibial Posterior es realitza amb un electroestimulador de baix voltatge i una agulla d’acupuntura, que es posa a la zona baixa de la tíbia amb l’objectiu de produir canvis en les arrels nervioses. Això acaba provocant que el pacient tingui un millor control de la seva bufeta, reduint així les ganes i la freqüència d’anar al lavabo.

Les sessions es realitzen durant 12 dies, un cop per setmana, i tenen una duració de 30 minuts. Desprès s’ha de fer 1 sessió mensual durant 5 mesos.

Aquest tractament s’ha aplicat a una desena de pacients del CSG, i ja s’ha comprovat que contribueix notablement a la disminució dels símptomes de la incontinència urinària d’urgència. Es tracta d’un avenç molt important ja que tal com explica la Dra. Ana Maria Dominguez, metgessa adjunta de la Unitat de Rehabilitació del Sòl Pelvià, “la incontinència urinària és una patologia que té un gran impacte en la qualitat de vida del pacient que la pateix, ja que pot provocar estats de vergonya i/o aïllament... així com també pot influir en la qualitat del son i de la salut mental. Per aquest motiu, és molt important oferir aquests tractaments que tenen una bona tolerància i adhesió per part del pacient, i contribueixen a millorar notablement la capacitat de retenció d’orina, i per tant, ajuden a què el pacient tingui una millor qualitat de vida. Les persones que realitzen aquest tractament al CSG fan un diari miccional de tres dies i un qüestionari (International Consultation on Incontinence-Short Form - ICIQ_SF-) , a l’inici i final, que ens permeten objectivar l’eficàcia d’aquest tractament”.

La Unitat de Rehabilitació del  Sòl Pelvià del CSG, que està formada per la Dra. Ana Mª Domínguez, metgessa rehabilitadora i la Sra. Imma Almirall, fisioterapeuta,  està destinada a realitzar diferents tipus de tractament: incontinència urinària d’esforç de grau lleu i moderat (que es pot donar, per exemple, en pacients que han donat  a llum i presenten pèrdues d’orina amb esforços), incontinència urinària d’urgència, entre d’altres patologies.

La posada en marxa d’aquesta nova teràpia en el Centre de Rehabilitació del CSG és un pas més per cobrir i treballar les necessitats assistencials de la població de la comarca del Garraf, oferint tècniques novedoses i eficaces als seus pacients.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local