Alumnes de l'IMET es formen a l'Economat de Vilanova. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
03-11-2016 22:55
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Avui s'ha renovat la signatura d'un conveni marc entre l'IMET i Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú perquè diversos alumnes de l'Institut Municipal d'Educació i Treball puguin realitzar una acció de formació a l'Economat de VNG.
Es tracta de donar una oportunitat de formació als alumnes del PFI Adaptat i del projecte Trànsit, tots dos impulsats per l'IMET, perquè puguin formar-se en diverses tasques a l'Economat de la capital del Garraf, abans d'entrar al mercat laboral ordinari.
Aquesta col·laboració, que ja s'ha fet durant el curs anterior, permet als alumnes tenir un primer contacte amb el món de l'empresa, a través de pràctiques tutoritzades. En total són una vintena els joves d'entre 16 i 21 anys amb discapacitat intel·lectual els qui prenen part d'aquest curs pre-laboral que té una finalitat formativa. Un cop els alumnes acabin la formació, l'objectiu és que puguin continuar el seu itinerari cap al món laboral, ja sigui a l'empresa ordinària o en projectes com el Timol o el Matí.
L'alcaldessa Neus Lloveras ha volgut aprofitar l'acte de signatura "per agrair la tasca de totes les persones que dediquen el seu temps voluntàriament a l'Economat, un projecte que s'ha anat ampliant des del primer dia per no ser un simple servei de distribució d'aliments, i que millora cada dia per oferir un servei complet".
Per la seva banda, des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, la subdirectora, Concepció Marquès, ha explicat que "es tracta d'oferir un espai de promoció i prevenció a aquests joves, que reben un acompanyament durant el temps que estan fent aquestes pràctiques". Marquès també ha recordat que l'Economat és un projecte viu, que encara pot acollir moltes altres activitats, especialment de formació, com els tallers de cuina o els tallers educatius que es fan als escolars a través del PAE (Pla d'Animació Educativa). Una manera que els nois i noies prenguin consciència d'una realitat que pot afectar qualsevol persona al llarg de la seva vida.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!