XIII Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

El vilanoví Enric Duran, el "Robin dels Bancs", rebrà el Premi Honorífic del Festival de Cinema i Drets Humans

El festival dóna suport amb aquest premi a l'activista vilanoví i demana que es desestimin les seves causes judicials pendents amb entitats bancàries

El vilanoví Enric Duran, el

El vilanoví Enric Duran, el "Robin dels Bancs", rebrà el Premi Honorífic del Festival de Cinema i Drets Humans. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El XIII Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona ha anunciat que premiarà aquesta setmana l'activista vilanoví Enric Duran, conegut com el Robin dels Bancs. Fora de competició, el Festival concedirà quatre premis honorífics, entre ells el Premi Drets Humans, que aquest any serà atorgat a Enric Duran Giralt en suport a les seves causes judicials pendents amb les entitats bancàries i per tal que desestimin les seves demandes judicials i perdonin el seu deute.

Enric Duran va estafar, com a part d'una acció reivindicativa, prop de mig milió d'euros a diferents entitats financeres amb l'objectiu de denunciar, en les seves pròpies paraules, el “depredador sistema capitalista” i de finançar diferents moviments socials anticapitalistes. Va rebre l'àlies de Robin dels Bancs per la seva afirmació que la pràctica totalitat dels diners ha estat donat a organitzacions socials.

L'activista vilanoví actualment està en crida i cerca, però durant el lliurament està prevista la seva participació a través de videoconferència. Avui, a través de les xarxes socials, Enric Duran ha manifestat que "és un honor" rebre un premi que "va ser atorgat el 2012 a Amy Goldman, 2013 a Ada Colau, 2014 a Julian Assange i 2015 a Som Energia. És un honor i una responsabilitat succeir a totes aquestes persones i col·lectius en l'edició d'aquest any". Duran felicita "la valentia del Festival en atorgar el premi a una causa que no compta amb el suport dels poders estatals, corporatius i mediàtics" i afegeix: "després de portar prop de 4 anys fora de casa per defensar la meva llibertat, he pagat ja injustament molt més del que ho hagi fet cap dels responsables bancaris que ens va portar a la crisi. És hora de crear les circumstàncies que em permetin tornar a trepitjar Catalunya en llibertat. Més enllà de la meva situació personal, crec que és un gran encert relacionar la denúncia de l'actual sistema bancari amb els drets humans, ja que el privilegi bancari de la creació de diners suposa una absoluta penalització per als drets socials, econòmics i ecològics".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local