Conflicte laboral

La policia local de Sant Pere de Ribes denuncia pressions i discriminacions pels nous quadrants de treball

El SPPM-CAT creu que l'Ajuntament 'està obrant de mala fe, fent les coses a correcuita i pressionant els sindicats per tal d'acceptar les seves condicions a canvi d’implantar el nou quadrant'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La policia local de Sant Pere de Ribes denuncia pressions i discriminacions en els nous quadrants de treball del cos municipal. El delegat del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT) a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Sergio Almela Lucas, ha explicat les desavinences laborals que pateixen al cos arran de la intenció de canviar el quadrant laboral de la Policia Local. El sindicat considera que els canvis s'estan duent a terme de forma irregular, amb pressions que es tradueixen en "discriminacions que malmeten els drets laborals que amb tant d'esforç s'havien aconseguit".

Almela ha explicat que el conflicte parteix d’una assemblea sectorial celebrada en a l'octubre de 2015 a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca, on "la plantilla de la Policia Local va arribar a l'acord que es volia canviar l'actual quadrant de treball per un altre similar, que segons els estudis previs realitzats, permetria una millor conciliació de la vida laboral i familiar, sense cap perjudici a l’administració ni al ciutadà". De fet, apunta que l’única diferència important respecte l'actual és què durant els caps de setmana es treballa a jornades de dotze hores continuades i per aquest motiu s’ha de realitzar una modificació en el conveni laboral.

El delegat sindicat assegura que durant una reunió amb l’alcaldessa aquesta "es va comprometre a acceptar el canvi de quadrant sempre que la seva implantació no comportés cap despesa econòmica o d’ampliació de plantilla".

Durant aquest any, els diferents sindicats que representen la policia local a Sant Pere de Ribes han insistit en "tractar la implantació del nou quadrant en les diverses reunions que hem tingut amb l'administració ja que s'havien de polir alguns aspectes com ara els descansos, les vacances i els dies d'assumptes propis". Almela es queixa que en aquest temps han rebut evasives per part de l'Ajuntament: "tan sols s'havia de modificar el pacte de funcionaris, ja que segons una directiva europea no es pot treballar més de vuit hores continuades".

Finalment, a finals del mes de novembre, l'Ajuntament ha informat els representants de la policia local que "per a la implantació del nou quadrant es condició innegociable afegir uns punts en la modificació del pacte de funcionaris, a més d’ incloure les dotze hores", entre els que destaquen "que els descansos per dinar, esmorzar o sopar es realitzaran en les dependències de la Policia Local “sense excepció”, i la motivació que ens dóna l'administració a l'hora d'afegir aquest punt és que la Policia dóna mala imatge en els bars". A més, s'afegeix que "per necessitats del servei la jornada laboral de la Policia Local es podrà ampliar el temps estrictament imprescindible".

Des del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT) creuen que "l'Ajuntament està obrant de mala fe, fent les coses a correcuita i pressionant els sindicats per tal d'acceptar les seves condicions a canvi d’implantar el nou quadrant. Recordem que aquest quadrant a priori no representa cap despesa econòmica a l'administració". Des del sindicat també "pensem que s'està discriminant al col·lectiu de la Policia Local pel fet d'obligar als seu agents a fer els descansos en les seves dependències sense excepció, ja que aquest seria l’únic departament de l'ajuntament obligat a fer-ho".

Per altre banda, recorden que la Policia Local en el compliment del seu servei ordinari sempre  ha ampliat  la seva jornada, si les necessitats del servei així ho han requerit: "creiem que la incorporació d'aquest punt respon més a una maniobra de l'Ajuntament per tal d'assegurar-se uns recursos humans d'emergència a l'hora de cobrir actes en via pública  planificats. Necessitats de personal, ja siguin fruit de la falta de planificació o bé per manca de voluntaris que volguessin fer hores extres. Actes com ara; el Rua Summer, festes majors, Carnestoltes, etc".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local