Els mercats de Vilanova acullen tallers per fer fanalets amb tecnologia led. Tecnolab
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
19-12-2016 14:27
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Tecnolab convoca dos tallers de construcció de Tecnofanalets als mercats municipals els dies 4 i 5 de gener de 2017. La proposta, que ja suma unes quantes edicions, fa una crida als més petits per a construir fanaLEDS ( fanalets il·luminats amb tecnologia LED light-emitting diode) amb els quals aniran a rebre els reis d'Orient durant la cavalcada. A banda de l'ús de la tecnologia de les làmpades LED el tecnofanalet s'encén i s'apaga en funció d'un sensor de posició que porta incorporat en un petit circuit imprès adherit a la base.
Els dos tallers convocats se celebraran el dia 4 de gener al mercat de Mar i el dia 5 de gener al mercat del Centre. L'any passat més d'un centenar d'infants van participar en els tallers. Les sessions de treball s'han organitzat en tres torns d'una hora entre les 10.00 i les 11.00, les 11.00 i les 12.00 i les 12.00 i les 13.00 h.
Per assistir al taller cal formalitzar una inscripció prèvia a la pàgina web de Tecnolab de cara a organitzar els diferents torns previstos. Els menors de vuit anys s'han d'inscriure amb la companyia d'un adult. El preu de la inscripció és de 5 euros.
La proposta de confeccionar el Fanalet de Reis s'alinea amb la forma d'experimentar i aprendre de l'òrbita Maker on els participants aprenen al mateix temps desenvolupen la seva creativitat i adquireixen o entrenen diverses habilitats. Tot plegat en un entorn amable on es convida al joc i a passar una bona estona. Els monitors de Tecnolab acompanyen els més petits en tot aquest procés i els ajuden estimulant les seves capacitats i encoratjant-los a solucionar els possibles obstacles que puguin sorgir en el camí.
Fanaled 1Aquest taller és una forma d'introduir els més petits en una tecnologia cada cop més estesa com és la il·luminació amb LEDS. Els llums LED tenen una major eficiència en relació a altres làmpades perquè consumeixen menys energia, tenen una vida útil més, són més resistents a les vibracions, no generen calor i es comporten millor amb l'encesa i apagada intermitents. D'altra banda els LEDs no contenen metalls contaminants pesants ni són emissors de radiacions o camps magnètics alts. Per tot plegat, és una tecnologia que s'ha estès a les llars i als espais públics on cada cop més trobem municipis que han optat per aquesta tecnologia en les xarxes d'enllumenat urbà.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!