Perquè formar-se no té edat

El Centre de Formació d’Adults de Sitges celebra el 30è aniversari

Un centenar de persones han assistit a l’acte central de la celebració que ha comptat amb la interpretació de l’artista sitgetana, Esther Soto

El Centre de Formació d’Adults de Sitges celebra el 30è aniversari. Ajuntament de Sitges

El Centre de Formació d’Adults de Sitges celebra el 30è aniversari. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Centre de Formació d’Adults de Sitges (CFA) celebra aquest any el seu 30è aniversari amb el lema “Perquè formar-se no té edat”. L’acte central de la celebració va comptar amb la presència de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, exalcaldes, regidors, exregidors d’ensenyament, la directora del CFA, Anna Fernández, i equip docent del centre.

Durant l’acte l’alcalde de Sitges va destacar la feina que s’ha fet en aquest servei municipal al llarg d’aquests 30 anys de trajectòria “un camí que ha estat possible perquè des de sempre s’ha apostat per mantenir un servei que el poble de Sitges necessitava. I els primers que hi han cregut és la gent que l’ha fet créixer, l’equip docent i sobretot els usuaris que heu participat de totes les propostes”. Miquel Forns va subratllar també que “tenim deures per fer. El projecte de reforma de l’edifici és fonamental i, de fet, ja tenim una subvenció important de la Diputació per poder-la tirar endavant però hi posarem també altre recursos perquè és un servei molt necessari”.

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, va recordar que “el centre treballa a diari amb la idea d’oferir noves vies i oportunitats d’aprenentatge a majors de 16 anys”. Segons el regidor “les xifres que presenta el Centre, amb més de 400 alumnes l’any, són molt bones però cal continuar treballant per tal d’estar atents a les necessitats educatives de la vila i de les noves tendències de l’ensenyament per adaptar el centre al ritme que ens marca la societat”. Per aquest motiu, Eduard Terrado va explicar que “és bàsic l’objectiu del Govern de millorar les instal·lacions de l’escola”.

El centre va obrir les seves portes l’any 1986 i des d’aleshores han passat per les aules prop de 7.000 alumnes. El centre promou la col·laboració i l’intercanvi entre alumnes i mestres, com a una relació que enriqueix i és profitosa, tant per als alumnes com per als professionals de l’ensenyament.

Actualment, el centre registra 400 usuàries cada any entre els cursos, tallers i activitats. La seva oferta es concreta amb els títols de Graduat en Educació Secundària; la prova d'accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior; la formació bàsica; tallers de memòria i per a joves; els cursos de castellà i anglès; i les certificacions TIC/ACTIC. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local