Conferència sobre la sanitat i el futur de l'hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes. Laura Fuertes
Laura Fuertes |
Sant Pere de Ribes
24-03-2017 14:01
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest dijous al vespre, a Sant Pere de Ribes, s’ha celebrat una conferència oberta sobre el Sistema Sanitari Català impartida per Xavier Corbella, cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari de Bellvitge i vicedegà de la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya i Enric Mateo, vocal d'Infermeria Familiar i Comunitària de la Junta de Govern del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona.
L’acte s’ha iniciat amb una breu explicació sobre el funcionament dels serveis sanitaris a Catalunya, deixant clar les diferències entre els hospitals públics i privats i la influència que la Generalitat pot exercir davant d’ambdós.
Seguidament s’ha procedit a un debat obert on el tema més recorrent ha sigut el futur del Consorci del Garraf, Hospital de Sant Camil. La participació activa de membres treballadors de la institució ha permès profunditzar en el tema, aclarint dubtes sobre l’administració i gestió de l’hospital.
L’hospital de Sant Camil és gestionat pels Ajuntaments de les poblacions que s’abasteixen dels seus serveis, sent Vilanova i la Geltrú el que té més poder per nombre d’habitants. Per aquest motiu, s’ha iniciat la proposta de construir un nou hospital a Vilanova, tema que ha provocat discrepàncies entre els que es mostren a favor de la proposta i els que es posicionen en contra d’aquesta construcció i aposten per una forta inversió al ja existent.
El recent acord entre el Consorci del Garraf i el Consorci de l’Alt Penedès suposa la intervenció administrativa de la Generalitat a l’Hospital de Sant Camil, sent també motiu de debat, ja que la seva participació converteix la visió del futur sanitari de l’hospital en global, acostumada a vetlar pel bé de la ciutadania local.
Finalment, Xavier Corbella i Enric Mateo han incidit en la necessitat d’orientar la sanitat cap a la prevenció de malalties, i no directament a la cura d’aquestes.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!