Parc de Can Robert

Sitges estrena un nou gronxador adaptat per a cadira de rodes

A més del gronxador del Parc de Can Robert, Sitges compta amb gronxadors adaptats amb arnesos de seguretat aptes per a nens i nenes amb mobilitat reduïda

Carme Almirall: 's’està licitant un parc gran pensat per a totes les edats per a Santa Marta, a l’Oasis, i un pensat per a nens de 0 a 3 anys a l’Hort de Can Falç'

Sitges estrena un nou gronxador adaptat per a cadira de rodes. Ajuntament de Sitges

Sitges estrena un nou gronxador adaptat per a cadira de rodes. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha inaugurat aquest dijous el gronxador inclusiu situat al Parc de Can Robert ideat exclusivament per a nens i nenes amb cadira de rodes. La petició va arribar del 13è Consell d’Infants de Sitges que va elaborar el seu projecte final sobre els parcs inclusius amb l’objectiu que “tots els infants poguessin gaudir per igual”.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “avui fem un pas endavant amb la inclusió de tots els infants de Sitges perquè també ells puguin gaudir dels parcs infantils i que no es produeixi cap mena de discriminació. Hem de treballar per la igualtat i aquest és un pas endavant”.

La regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de pares i mares de fills amb discapacitats de Sitges (AMIS) ha instal·lat el primer d’aquests gronxadors per a cadira de rodes.

Per a la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, “poder inaugurar avui un gronxador per a infants amb cadires de rodes és una gran satisfacció per haver assolit un compromís adquirit amb els representants del 13è consell d’infants i un compromís amb l’Associació AMIS d’augmentar els espais on les nens i nenes amb mobilitat reduïda poguessin gaudir”. Almirall afegeix que, entre els objectius, “el que volíem era promoure que els nens juguessin junts, els nens amb mobilitat reduïda i els que no en tenen. I ho hem aconseguit”.

La presidenta de l’AMIS de Sitges, Mònica Lügstenmann, ha manifestat que “la instal·lació del nou gronxador és molt important per a nosaltres ja que estem donant l’oportunitat als nens que van amb cadira de rodes de gaudir a l’aire lliure, igual que els altres nens”. Mònica Lügstenmann recorda però “que aquest és un gronxador exclusiu per a persones amb cadires de rodes ja que aquestes persones no disposen d’altres opcions i cal preservar aquests elements”. Des de la regidoria s’han posat les senyalitzacions indicant que és un gronxador adaptat i les persones que el vulguin utilitzar cal que en demanin les claus a la guingueta del Parc de Can Robert.

A més del gronxador del Parc de Can Robert, la vila compta amb altres gronxadors adaptats amb arnesos de seguretat aptes per a nens i nenes amb mobilitat reduïda ubicats a la zona infantil del passeig de la Ribera, de la platja de Sant Sebastià, Can Pei, prop de l’escola Maria Ossó. Paral·lelament, la regidoria continuarà amb el desplegament de parcs inclusius amb la instal·lació d’altres gronxadors adaptats a la zona infantil del sector del Vinyet i al Parc de Terramar, a més s’estudiarà la possibilitat d’adquirir un altre gronxador per a cadires de rodes.

El projecte de parcs inclusius s’emmarca dins el pla de millores dels 23 parcs infantils de Sitges que impulsa la regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament. La regidora Carme Almirall ha anunciat que “s’està licitant un parc gran pensat per a totes les edats per a Santa Marta, a l’Oasis, i un pensat per a nens de 0 a 3 anys a l’Hort de Can Falç”. Almirall destaca que “hi ha 23 parcs infantils i que s’estan revisant tots. Anem a un ritme més lent del que voldríem però atenem a totes les demandes com per exemple la implementació de millores al terra del parc infantil de la plaça Catalunya”. La regidora subratlla que “per a nosaltres els parcs infantils són una preocupació de l’Ajuntament”. L’alcalde recorda que “fins ara no s’han pogut dur a terme les millores necessàries als parcs per motius econòmics i ara que ja es pot els anem renovant de forma progressiva i amb l’objectiu que els infants de Sitges en gaudeixin”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local