Pla general on es poden veure els investigadors de l'equip del doctor Miquel Navasa que han fet l'estudi sobre el transplantament hepàtic a l'Hospital
ACN |
Barcelona
22-08-2017 13:49
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Investigadors del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques (CIBEREHD) pertanyents a la Unitat de Transplantament Hepàtic de l'Hospital Clínic-IDIBAPS, liderats pel Dr. Miquel Navasa, han identificat la relació entre el risc d'infecció bacteriana i de mort després d'un transplantament de fetge amb la immunitat innata a l'òrgan donant. L'estudi, publicat a 'American Journal of Transplantation', relaciona aquestes complicacions infeccioses amb certs polimorfismes de lectina d'unió manosa (MBL), una proteïna circulant de la immunitat innata que es produeix en el fetge. Així mateix, l'estudi obre el camí a tractaments preventius i s'ha fet una avaluació de la gravetat de les complicacions durant el primer any de transplantament hepàtic.
Els investigadors, amb la col·laboració dels grups d'infeccions en receptors de transplantament òrgan sòlid i d'investigació en immunoreceptors del sistema innat i adaptatiu, han avaluat en persones receptores de transplantament hepàtic l'impacte dels poliformismes de la proteïna presents en l'òrgan del donant sobre el risc de desenvolupar infeccions. A més, han avaluat la gravetat d'aquestes complicacions durant el primer any de transplantament hepàtic.
Segons explica Jordi Colmenero, un dels autors principals de l'estudi, ''demostrem que els receptors d'un donant el qual presenta una producció deficient de MBL no només presenta un major risc de presentar infeccions bacterianes, sobretot pneumònia, sinó que aquestes patologies evolucionen amb major freqüència a xoc sèptic i a mort de causa infecciosa'', comparat amb les persones que reben l'òrgan d'un donant productor de MBL en rangs normals.
Prevenció individualitzada
Aquest estudi, indica a més l'investigador, ''no només ens ajuda a entendre el paper de la immunitat innata després del transplantament, sinó que també demostra que, amb una senzilla anàlisi genètica del donant, es poden identificar els receptors amb alt risc de presentar infeccions bacterianes greus després del transplantament hepàtic i inclús proposar mesures de prevenció individualitzades per a aquests pacients''.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!