Propera construcció

Es presenta el projecte de l'escola Agnès de Sitges, que s'estrenarà el curs 2019-2020

La Generalitat ha presentat a l’Ajuntament, l’escola i l’AMPA el projecte definitiu de construcció del nou equipament amb el que es posarà fi a la situació de provisionalitat des que el 2005 l’escola va començar en mòduls prefabricats

La Generalitat presenta el projecte de construcció de l'escola Agnès de Sitges. EIX

La Generalitat presenta el projecte de construcció de l'escola Agnès de Sitges. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha presentat el projecte definitiu per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges. A la reunió hi ha assistit, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament, Eduard Terrado; la directora de l’escola, Vinyet Llamas; la cap d’estudis de l’escola, Teresa Sobron;  i el president de l’AMPA, Toni De la Torre.

L’Escola Agnès de Sitges s’ubicarà al barri de Quint Mar i ocuparà una parcel·la que supera els 7.000 m2. Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

Segons l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, “la presentació d’aquest projecte suposa la materialització d’una resposta intel·ligent a les necessitats dels nostres veïns. Posarem fi a la llarga història de transitorietat de l’Agnès de Sitges en mòduls prefabricats, alhora que disposarem d’un nou equipament de titularitat municipal”.    

El regidor d’ensenyament Eduard Terrado, manifesta que “arribar a aquest pas és un fet de justícia per a la comunitat educativa sitgetana i sobretot per als nostres infants però no descansarem i seguirem treballant fins que la nova escola Agnès de Sitges sigui una realitat”.

L’ajuntament de Sitges va acordar el desembre del 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges. L’Ajuntament es farà càrrec del 45% del cost total de l’obra i la Generalitat el 55%. De la part de l’Ajuntament el 5 % del cost es pagarà aquest any, el 75 % al 2018 i el 20% restant al 2019. La propietat de les obres realitzades serà de l’Ajuntament de Sitges i en el cas que el centre deixi d’utilitzar-se com a centre escolar, el seu ús quedarà per l’Ajuntament com a equipament municipal.

En els propers mesos es faran les licitacions de les obres, posteriorment es començarà la construcció de l’equipament prevista pel 2018 i a l’estiu del 2019 finalitzaran els treballs amb la finalitat que el curs 2019-2020 pugui començar a funcionar ja el nou el centre.

L’escola Agnès de Sitges va començar el 2005 en mòduls prefabricats. Actualment acull al voltant de 200 alumnes, molts dels quals hauran fet tota l’escolarització en barracons. Una situació que l’AMPA ha reivindicat des del 2007 en diverses ocasions impulsant accions de pressió per accelerar el procés de construcció del centre educatiu. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local