L'endemà

Jutges per la Democràcia reprova la violència policial i demana "altura de mires" al govern espanyol

També critica a la Generalitat per la greu i maldestre obstinació de celebrar el referèndum il·legal tot i els ferits

El portaveu de l'Associació de Jutges per la Democràcia, Joaquim Bosch. ACN

El portaveu de l'Associació de Jutges per la Democràcia, Joaquim Bosch. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Jutges per la Democràcia ha reprovat en un comunicat l'actuació del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil durant la jornada de l'1-O i ha criticat que "no s'ajustés estrictament, als principis de proporcionalitat, professionalitat i no discriminació, i en defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques de tots els ciutadans". En un comunicat, ha condemnat les càrregues policials "indiscriminades contra ciutadans reunits pacíficament" i ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat que "comencin a dialogar" amb l'objectiu de "resoldre el conflicte polític plantejat". En aquest sentit, ha demanat a l'executiu de Rajoy que tingui "altura de mires" al govern de Rajoy amb les reivindicacions de Catalunya però per altra banda ha carregat contra l'Executiu per la "greu i maldestre obstinació" per celebrar el "referèndum il·legal" tot i els ferits.

Jutges per la Democràcia també qualifica la jornada d'ahir com "un dia trist per a la convivència democràtica i en pau i per a l'Estat de Dret, tot i que també carrega contra la Generalitat per voler seguir celebrant el referèndum. "La convivència democràtica no s'aconsegueix amb el manteniment d'un referèndum que desborda el marc de la legalitat constitucional i internacional", assenyala el comunicat.

D'altra banda, l'associació manifesta que la solució d'aquest conflicte "no correspon als tribunals de justícia", tal com va manifestar el Tribunal Constitucional i defensa que la Constitució "ni és un text sacramental" i que pot ser modificada, "excepte" la referent al capítol de drets fonamentals. A més, considera que el dret a decidir expressen una "aspiració política susceptible de ser defensada en el marc de la Constitució" i que si el Parlament fes una proposta en aquest sentit el Congrés "hauria d'entrar a considerar-la".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local