Jo mai, mai..

Un conte publicat pel Consell Comarcal del Garraf ajuda a treballar la prevenció de riscos amb joves

Està adreçat a l'alumnat de 3er d’ESO per reflexionar sobre la sexualitat, l’afectivitat, les drogues legals i il·legals, la presa de decisions, els estereotips, la tolerància, el respecte, el bon ús de les xarxes socials

Un conte publicat pel Consell Comarcal del Garraf ajuda a treballar la prevenció de riscos amb joves. CC Garraf

Un conte publicat pel Consell Comarcal del Garraf ajuda a treballar la prevenció de riscos amb joves. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dijous passat es va presentar a la Masia d’en Cabanyes el conte “Jo mai, mai...”, un llibre editat pel Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El llibre està adreçat a nois i noies de 3er d’ESO, per a ajudar a reflexionar sobre temes com la sexualitat, l’afectivitat, les drogues legals i il·legals, la presa de decisions, els estereotips, la tolerància, el respecte, el bon ús de les xarxes socials, etc.

Segons va afirmar Teresa Llorens, consellera delegada de joventut, “aquesta publicació forma part del treball del Programa de prevenció de drogodependències Traca, que es desenvolupa al municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella des de l’any 2008, en coordinació amb el Consell Comarcal del Garraf” i representa “una eina imprescindible que posem a disposició dels centres educatius, perquè puguin treballar amb aquests joves”. Llorens també va destacar “el triangle que fem entre les institucions, els centres educatius i les famílies”.

El conte, escrit per Lluís Cucurull i Xavier Raventós, és un petit llibre per a treballar a classe a les hores de tutoria, llengua catalana i d’altres matèries. Cucurull, tècnic de prevenció de drogodependències, va explicar que “el conte està escrit amb un llenguatge senzill, però està pensat per a fer reflexionar als nois i noies, amb l’ajuda d’un adult, a partir d’una història que inclou preguntes integrades en el propi text i això ens permet acostar-los a diverses temàtiques que per edat convé treballar, sota el prisma de la informació, la responsabilitat i l’esperit crític”. Raventós per la seva banda, creu que “és molt important parlar dels problemes dels joves i del seu món, i si ells tenen informació adequada i es treballen els riscos associats a través del conte, la tasca preventiva es veu més reforçada”.

Amb set personatges els autors construeixen una història que gira al voltant del joc “Jo mai, mai...”, a través de la qual sorgeixen diferents testimonis dels joves protagonistes del conte, que expressen alguns dels sentiments propis de l’adolescència com la confusió, la incomprensió, la curiositat, la vergonya, el rebuig i la covardia. Les il·lustracions de Sebastià Serra ajuden als joves a identificar-se amb els personatges, així com a la construcció de les històries.

En total s’han editat 2.000 exemplars del conte, que ja s’ha distribuït entre totes les escoles de la comarca. Al municipis vinculats al projecte Traca (Canyelles, Cubelles i Olivella) s’estan fent reunions amb els directors d’institut i les persones que fan tutoria a 3er d’ESO per veure les diferents formes de treballar amb el llibre. A la resta de municipis també s’està fent acompanyament per introduir la publicació a les escoles.

Aquest és el segon conte publicat pel Consell Comarcal del Garraf en el marc del Projecte Traca. L’any passat es va editar “Una setmana per a recordar”, que estava adreçat a infants de 6è de primària, per treballar temes com el tabac, l’alcohol, l’afectivitat i els models de família, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local