ACN |
Barcelona
23-01-2018 19:32
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El seguiment a 3.912 persones, d'entre 27 i 47 anys, durant 10 anys ha conclòs que l'activitat física regular millora la funció pulmonar entre les persones fumadores, que són el grup de més risc de tenir una funció pulmonar deficient. L'estudi, liderat per un equip de l'Institut Global de Barcelona (ISGlobal) conclou que l'activitat física vigorosa durant el temps lliure, s'associa amb una millor funció pulmonar entre les persones que fumen, un fet que suggereix l'existència d'un mecanisme biològic relacionat amb la inflamació. Segons l'autora de l'estudi, Elaine Fuertes, els resultats ressalten la importància de l'exercici físic ''específicament'' entre els fumadors.
La recerca també destaca que els participants que eren actius en l'últim reconeixement de l'estudi, ja sigui per tornar-se o mantenir-se actius durant el seguiment, tenien una funció pulmonar significativament més gran que aquells que estaven constantment inactius. Per Fuertes, és provable que l'activitat física millori la resistència i la força del múscul respiratori, a través d'un efecte a curt o mitjà termini, que requereix un esforç físic sostingut per mantenir-lo.
La coordinadora de l'estudi, Judith Garcia-Aymerich, destaca que amb aquests resultats, es reforça l'evidència epidemiològica que relaciona l'activitat física i la salut respiratòria, i que per tant, s'ha d'utilitzar per promoure l'augment d'activitat física com una forma de ''preservar la salut respiratòria en adults de mitjana edat''.
L'estudi s'ha fet a partir de l'Enquesta de Salut Respiratòria de la Comunitat Europea (ECRHS), on col·laboren 25 centres de recerca d'11 països europeus, coordinada per Imperial College London.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!