Seguretat viària

La Policia Local de Vilafranca amplia les sessions d’educació viària en col·laboració de les escoles

La setmana passada, alumnes de primer curs d’educació viària de l’escola Sant Ramon de Vilafranca van participar en una sessió de prevenció i divulgació sobre educació viària

La Policia Local de Vilafranca amplia les sessions d’educació viària en col·laboració de les escoles. Ajuntament de Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca amplia les sessions d’educació viària en col·laboració de les escoles. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La setmana passada, alumnes de primer curs d’educació viària de l’escola Sant Ramon de Vilafranca van participar en una sessió de prevenció i divulgació sobre educació viària, a càrrec de la Policia Local de Vilafranca.  Durant tot un matí, els escolars van traslladar l’aula als carrers de la ciutat, en una sessió participativa i entusiasta. L’Ajuntament de Vilafranca amplia d’aquesta manera el programa d’educació viària en col·laboració de les escoles de la Vila. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Meritxell Montserrat, destaca la importància que “l’escola inclogui activitats formatives relacionades amb la ciutat, per conèixer l’entorn municipal i els serveis que hi treballen, sobretot en un àmbit tan important com és la seguretat viària”. De la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, valora la col·laboració de la Policia Local amb les escoles, “afavorint la proximitat dels agents, especialment amb la població infantil. El cos de la policia local està treballant, des de fa temps, amb diversos col·lectius en matèria de seguretat viària, i l’èxit de la formació ens demostra que l’hem de continuar fent i ampliant a tants col·lectius com faci falta”. Els alumnes i mestres que treballen el projecte “El Carrer”  han sortit acompanyats per la monitora d’educació viària de la Policia Local per aprendre la composició de la ciutat: edificis, mobiliari urbà, normes de convivència i serveis municipals.

L’activitat realitzada en aquest taller, consisteix en una estada a l’espai públic per fomentar la convivència i l’aprenentatge vivencial, i alhora, incidir en la identificació i discriminació de les conductes de risc a la via pública. La bona acollida rebuda, fa valorar la possibilitat d’incloure aquesta activitat en el catàleg de serveis La Policia a les escoles, adreçat a diferents cursos d’educació primària i de 2n d’ESO.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local