Neàpolis

La start-up vilanovina Faromatics rep dos importants reconeixements en tecnologia i innovació

La start-up, ubicada a Neàpolis, rep un premi a l'Startup Olé 2018 i és finalista del Nutreco FeedTech Challenge, esdeveniment internacional d'innovació en la indústria agroalimentària

La start-up vilanovina Faromatics rep dos importants reconeixements en tecnologia i innovació. Ajuntament de Vilanova

La start-up vilanovina Faromatics rep dos importants reconeixements en tecnologia i innovació. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Faromatics, start-up amb base a Neàpolis, i el seu robot, ChickenBoy han rebut dos importants reconeixements en certàmens dedicats a la promoció del talent i la innovació. L'empresa i els seus productes són premiats i escollits com a iniciatives innovadores en esdeveniments que remarquen el talent i les millors idees de producte.

Aquest cap de setmana Faromatics ha obtingut un dels premis de la quarta edició de les jornades Startup Ole 2018, celebrades a Salamanca. L'esdeveniment ha congregat durant tres dies prop de 500 empreses emergents, 80 inversors, més de 30 universitats i nombroses incubadores a més a més de 150 institucions i corporacions. Faromatics ha guanyat el premi Participant Startup Europea Award-Green Category a la millor presentació (pitch) després de superar altres empreses en successives eliminatòries.

El certamen està promogut per la universitat de Salamanca i la Unió Europea a través de Startup Europe. Aquestes jornades són dels principals pols d'atracció de l'emprenedoria tecnològica a l'Estat així com de promoció de la innovació i el talent. Al llarg de les seves quatre edicions, ha esdevingut un certamen de referència per al sistema empresarial tecnològic oferint a les start-ups una plataforma per fer-se visibles i facilitar la interacció d'aquestes amb els inversors, les acceleradores i els agents de l'ecosistema de la innovació. A través dels seus fòrums aquestes empreses emergents es troben i poden compartir experiències o desenvolupar contactes que derivin en iniciatives conjuntes

L'start up, que s'ha especialitzat en productes d'alta tecnologia per a optimar les explotacions ramaderes, ha estat també escollida com una de les finalistes del Nutreco FeedTech Challenge. Aquest és un certamen on concorren les millors solucions d'innovació i tecnologia per a la indústria agroalimentària. El producte desenvolupat des de Faromatics, ChickenBoy un robot suspès i intel·ligent per a l'engreix de pollastres, ha estat entre els 10 millors de les tres categories establertes per a l'edició del 2018: nutrició contra la resistència als antibiòtics, eficiència alimentària i alimentació animal jove.

Nutreco és una empresa capdavantera en matèria de nutrició que planteja aquest certamen per identificar i seleccionar les millors idees i productes de les empreses quan aquests es troben en la seva fase inicial. L'objectiu és seleccionar aquelles que mereixin ser validades per ajudar-les en fases posteriors. La proposta comporta presentar el producte i sotmetre'l al judici de la comunitat científica internacional. Una comunitat que a més emetrà informes que són un aval per la validesa de les innovacions presentades.

Nutreco FeedTech Challenge ofereix també la possibilitat de coincidir amb les empreses i els experts o científics que hi treballen fent del repte que plantegen una oportunitat per connectar amb la primera línia de la innovació mundial en el sector agroalimentari.

Els deu finalistes escollits participaran, convidats pels organitzadors, en unes jornades els dies 28 i 29 de maig pròxims. Un jurat escollirà les tres idees que es duran al F&A Next que se celebrarà a la localitat de Wageningen, als Països Baixos, i on es donarà a conèixer el palmarès amb el guanyador del certamen. La F&A Next celebra aquest 2018 la seva tercera edició. Aquesta trobada aplega potencials inversors, ramaders, agricultors i empreses agroalimentàries. Durant l'esdeveniment s'han programat debats i presentacions dels projectes innovadors amb sessions llampec d'elevator pitch. Aquestes són presentacions molt breus que consisteixen a explicar el projecte en una intervenció que dura el que es triga en un viatge d'ascensor.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local