Sant Jordi 2018

L'institut Lluch i Rafecas de Vilanova apropa la mediació a l'alumnat

La jornada va comptar amb un total de 120 alumnes de 3r d’ESO que han pogut fer un tastet de l’ideari de la mediació tenint present conceptes de gènere i diversitat

L'institut Cabanyes de Vilanova apropa la mediació a l'alumnat. Institut Cabanyes

L'institut Cabanyes de Vilanova apropa la mediació a l'alumnat. Institut Cabanyes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dilluns 23  d’abril de 2018, a l’institut Lluch i Rafecas es va dur a terme la novena jornada de mediació liderada des de l’inici per les mediadores Núria Mestre i Sònia Gombau. Aquest any i sota el lema “Gènere, Diversitat i Mediació” la jornada  compta amb  set convidats.
Hem fet coincidir la diada de Sant Jordi amb la IX Jornada de Mediació, ja que al centre es realitzen una sèrie d’accions educatives que converteixen aquests dies en una setmana cultural.

En aquest sentit, hi va participar el periodista Jordi Lleó.  L’any 2015, rep el Premi Eugeni Molero de Periodisme atorgat pel Consell Comarcal del Garraf, en la categoria de periodisme escrit, per una sèrie d’articles sobre la violència de gènere publicats entre gener i febrer de 2014 al Diari de Vilanova. En relació als seus articles i la seva experiència  va preparar una xerrada participativa amb 120  alumnes de 3r ESO. Amb el seu caire preventiu, divulgatiu i molt dinàmic acaba sense deixar a ningú indiferent.

D’altra banda,  Lluís Cucurull i Xavier Raventós van presentar  un petit llibre “Jo mai, mai...” és un llibre adreçat a nois i noies de 3r d’ESO, per reflexionar sobre temes com la sexualitat, l’afectivitat, les drogues legals i il·legals, entre d'altres. Aprofitant la feina feta amb els alumnes de tercer a les tutories s’estableix un feedback molt enriquidor, de gran profit i sincer amb els autors.

Per últim les tres talleristes, Marta Cortina, Laia Vives i la Jana Alentorn, de l’associació “ Bullanga Feminista” de Vilanova i la Geltrú  dinamitzen tots els alumnes de 3r d’ESO amb dues dinàmiques. La primera planteja una reflexió sobre els privilegis que tenim i com aquests juguen un paper important a l'hora d'afrontar situacions i discussions, saber-los reconèixer i identificar, per tal de crear consciencia i beneficiar l'empatia davant d'un procés de negociació i mediació. La segona dinàmica  planteja una discussió sense tota la informació i una altre amb la informació completa, amb una reflexió de com tenim tendència a pressuposar coses i situacions i prendre’n part sense tenir la informació pertinent, per tant prenem males decisions.

La jornada va comptar amb un total de 120 alumnes de 3r d’ESO que han pogut fer un tastet de l’ideari de la mediació tenint present conceptes de gènere i diversitat. Ha tingut una gran acollida entre el professorat i l’alumnat del centre. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local