Pla sencer de dos home fent-se un petó dalt la carrossa en defensa dels drets dels policies LGTBI. ACN
ACN |
Barcelona
17-05-2018 08:52
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha animat en declaracions a l'ACN a denunciar qualsevol tipus d'agressió que es produeixi contra el col·lectiu LGTBI. Mata ho ha dit en el marc del Dia Mundial contra l'Homofòbia, que se celebra aquest dijous 17 de maig. "Com en la gran majoria dels temes de discriminació", ha explicat Mata, "tenim la sensació que només es denuncia una petita part". Per exemple, ha explicat que l'any passat els serveis de la Generalitat van registrar 140 incidències, entre elles 51 denúncies. D'aquestes, 22 són penals, investigades pels Mossos, 1 laboral, investigada per la Inspecció de Treball, i 28 administratives. "De cada cas s'ha obert un expedient i s'ha arribat tan lluny com s'ha pogut", ha afirmat Mata.
Per exemple, la Direcció General d'Igualtat va interposar durant el 2017 sis sancions administratives, la més destacada de les quals la que es va posar als responsables de l'associació Hazte Oir per la campanya considerada transfòbica exhibida en un autobús que va circular per diferents indrets de Catalunya.
Mata afirma que la llei per garantir els drets LGBTI és bona, però no amaga que li agradaria tenir un sistema jurídic (i també una norma) "més àgil i eficaç" i amb un sistema "més expeditiu". En aquest sentit ha explicat que des de fa dos anys es treballa en la reforma del procediment sancionador per "augmentar la quantia de les multes" i perquè s'imposin "més ràpid".
La directora general d'Igualtat ha volgut destacar també que les polítiques que s'implementen des del Govern "no van només adreçades" al col·lectiu LGTBI, sinó també a "sensibilitzar" el conjunt de la societat.
En aquest sentit ha destacat la xarxa de Serveis d'Atenció Integral, que ja compta amb 29 punts d'atenció arreu de Catalunya, o la formació de professionals per detectar possibles abusos. L'any passat es van formar 1.311 persones, totes elles "capacitades" per detectar casos de discriminació.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!