Genomic Research at Fundació ACE

El projecte GR@ACE identifica tres categories de gens de l'Alzheimer i obre noves estratègies per tractar la malaltia

En la recerca, de la Fundació ACE, s'han analitzat 7.414 genomes

L'equipament necessari per realitzar una nova prova diagnòstica de la malaltia d'Alzheimer. Grup Pere Mata

L'equipament necessari per realitzar una nova prova diagnòstica de la malaltia d'Alzheimer. Grup Pere Mata

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte Genomic Research at Fundació ACE (GR@ACE) ha distingit per primera vegada tres categories diferents de gens implicats en l'Alzheimer que podria obrir la porta a noves estratègies per al tractament de la malaltia i un canvi de paradigma que es podria traduir en noves teràpies combinades. La primera categoria podria incloure els gens relacionats amb la neuroinflamació i el metabolisme del pèptid amiloide, en la segona els efectes dels gens probablement estan relacionats amb processos neurodegeneratius vinculats a l'envelliment i les característiques de les neurones; i la tercera podria contenir factors genètics que exercirien un danys predominantment vascular. En total, s'han analitzat 7.414 genomes amb tecnologies d'alta resolució per identificar una nova generació de gens que aportin dades en el disseny de nous tractaments per fer front a la malaltia.

Els resultats preliminars d'aquest projecte són rellevants des d'un punt de vista científic i social donada l'homogeneïtat de les mostres clíniques a nivell poblacional, ètnic i cultural i el protocol clínic de la Fundació ACE, que implica un diagnòstic multidisciplinari consensuat i el seguiment del pacient a través dels anys.

Actualment, el camp de desenvolupament de fàrmacs contra l'Alzheimer necessita nous impulsos ja que el darrer tractament va aparèixer el 2003 i des d'aleshores han fracassat el 99,6% dels assajos clínics.

Les dades obtingudes e la primera fase es presenten aquest dimecres en el II Symposium on Dementia Genetics al Cosmocaixa a càrrec dels doctors Jordi Clarimón, de l'Hospital de Sant Pau i coordinador del projecte; Pascual Sánchez-Juan de l'Hospital Marqués de Valdecilla; Miguel Medina, del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED) i Agustín Ruiz, de Fundació ACE i investigador principal del projecte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local