FAROS

Un informe alerta que la majoria de les nenes abandona l'esport durant l'adolescència

L'estudi adverteix que aquest fet tindrà conseqüències negatives en la seva salut física i mental present i futura

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'onzena edició de l'informe FAROS de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona alerta que la majoria de les nenes espanyoles abandona l'esport durant l'adolescència i no practica l'activitat física recomanada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'estudi 'Salut i esport en femení. La importància de mantenir-se activa des de la infància' adverteix, a més, que aquest abandonament tindrà conseqüències negatives en la seva salut física i mental present i futura. Els responsables del treball afirmen que l'oferta d'activitat esportiva per a la població infantil està "condicionada encara" per valors socioculturals i estereotips que influeixen en l'elecció de les nenes, i proposen transformar l'educació física a les escoles i coordinar les tasques i activitats que s'hi fan amb les que es fan al pati. En global, la pràctica de l'esport ha augmentat, però l'estudi evidencia que les nenes en fan menys que els nens i que el deixen abans.

Per exemple, segons l'informe als 6 anys el percentatge de nens que realitza una pràctica esportiva és un 6,9% superior al percentatge de nenes. Aquest fet, indiquen els autors del treball, és atribuïble a les diferències socioculturals que "encara persisteixen" a la societat i que incideixen a l'hora de decidir les activitats extraescolars.

Un altre punt que posa de manifest l'informe és que en el moment del pas de l'educació primària a secundària, que coincideix amb l'entrada en l'adolescència, es produeix un "abandonament generalitzat" de la pràctica esportiva. El percentatge d'abandonament, però, és "molt superior" en el cas de les nenes: d'un 13% respecte a un 5,9% en els nens.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que les nenes i els nens, sense distinció de gènere, amb edats compreses entre els 5 i 17 anys han d'acumular cada dia 60 minuts d'activitat física moderada o vigorosa aeròbica (caminar, córrer, ballar, pedalar...) als quals s'han d'afegir, tres cops per setmana, activitats vigoroses per enfortir músculs i ossos (grimpar, saltar a la corda o utilitzar els equipaments dels parcs de joc).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local