Ajuts socials

Càritas va atendre més de 6.000 persones al Garraf i l'Alt Penedès durant el 2017

El 38% dels beneficiaris que han atès tenen entre 26 i 45 anys i els menors d'edat suposen el 32%

Càritas va atendre més de 6.000 persones al Garraf i l'Alt Penedès durant el 2017. Càritas

Càritas va atendre més de 6.000 persones al Garraf i l'Alt Penedès durant el 2017. Càritas

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb motiu de la celebració del dia del Corpus, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha fet pública la seva memòria social, que recull l’acció de les diferents Càritas de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat (Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf i part de l’Anoia.
Gràcies a la tasca de 932 voluntaris de les diferents Càritas parroquials i interparroquials, donants, socis i col·laboradors, l’organització continua recolzant a les persones en situació de pobresa.

Durant el 2017, Càritas de Sant Feliu de Llobregat ha ajudat un total de 20.302 persones, que equivalen a 7.351 llars. En el cas del Garraf, les persones beneficiades han estat 4.656 persones, que corresponen a 1.739 llars, mentre que a l’Alt Penedès han sigut 1.711 persones i un total de 1.739 famílies.

Tot i que és cert que són xifres inferiors al 2016, cal recordar que es van atendre llavors a més de 18.000 persones entre les dues comarques, per Càritas encara hi ha molta feina per fer, ja que són 17.188 persones les que van participar directament en els seus projectes, el que suposa un augment respecte dels anys anteriors. La gran majoria de famílies en situació precària es mantenen en una situació igual o pitjor que tenien durant la crisi, només un 9% de les llars en situació de pobresa han experimentat una millora de la seva situació.

Respecte al total de persones ateses per Càritas en les quatre comarques, el 50% són de nacionalitat espanyola, mentre que el 47% són de persones procedents de fora d’Europa i un 3% són ciutadans comunitaris. Quant a edats, el grup de persones que més han ajudat han sigut els que tenen entre 26 i 45 anys -38% del total-, seguit dels menors d’edat -32%-. Pel que fa als majors de 60 anys, el percentatge no supera el 5% del total. Per últim, sobre el sexe, més de la meitat dels beneficiats van ser dones, concretament un 56%.

Davant l’augment de persones que acudeixen als seus projectes d’ajuda, les intervencions que fan a les famílies són cada vegada més intensives, ja que en molts casos tots els membres de la llar es troben en situació precària crònica, per el que necessiten un major suport.
Els principals problemes de les persones que han acudit a Càritas buscant ajuda durant el 2017 han estat, a part de la de cobrir les necessitats bàsiques, les dificultats per  accedir a un lloc de treball, no tenir garantit un habitatge digne i la precarietat infantil. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local