Observatori Català de la Joventut

El 20% dels joves entre 15 i 19 anys pateix assetjament a través de les xarxes socials

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya crea una guia pedagògica que s'oferirà als instituts

El 20% dels joves entre 15 i 19 anys pateix assetjament a través de les xarxes socials. Mossos d'Esquadra

El 20% dels joves entre 15 i 19 anys pateix assetjament a través de les xarxes socials. Mossos d'Esquadra

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) posa en marxa un projecte educatiu PER prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través de les xarxes socials o altres entorns digitals. El programa s'implementarà en tots aquells centres de Secundària i entitats d'educació no formal que ho demanin. Segons dades de l'Observatori Català de la Joventut, un 14,3% de les persones joves afirma haver estat objecte d'amenaces o insults a les xarxes durant l'últim any, i aquesta proporció augmenta al 20% en la franja d'edat entre els 15 i els 19 anys. Els motius més assenyalats són el gènere, l'orientació sexual, les creences i l'origen.

Una de les principals línies de treball del projecte, que porta com a títol 'Unfollow a les violències masclistes', és una guia que explica diferents situacions de sexisme a les xarxes a través de la història fictícia però quotidiana d’una noia que viu un cas de l'anomenat ‘sexpreading’, és a dir, la difusió sense consentiment de fotografies de caràcter sexual o interpretades com a tal. També compta amb unes fitxes de suport destinades a professorat i persones educadores de diferents àmbits que pretenen ser un recurs per al treball amb adolescents.

El CNJC posa a la disposició dels instituts i les entitats diferents sessions formatives. El curs passat es va dur a terme una prova pilot del projecte en tres centres de secundària de l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Granollers, amb el suport de l’IEMed.

En la primera fase del projecte es posarà especial èmfasi a presentar la guia i formar el professorat català.

La CNJC han comptat amb la col·laboració d'entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció comunitària i feminista i Educació per a l’Acció Crítica (EdPAC).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local