ACN/ Guillem Roset |
Barcelona
18-10-2018 13:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha impulsat aquest dijous una jornada sobre els efectes de la nova regulació europea de protecció de dades a les escoles. La directora de l'APDCAT, Maria Àngels Barbarà, ha explicat que els interessa que els pares siguin "conscients" que els nens han d'actuar a les xarxes socials i a internet "respectant la seva seguretat i la dels altres". Barbarà ha constatat que a l'entorn digital "és molt fàcil copiar" i que els continguts que es publiquen poden "afectar" la vida present i futura dels joves a nivell personal i professional. Per això, l'organisme donarà eines als centres i farà xerrades per a escolars per transmetre els aspectes bàsics en l'entorn digital.
La jornades s'han celebrat amb la voluntat de donar pautes a escoles, docents i famílies per abordar la integració i el desenvolupament digital dels joves. "Com actuar a les xarxes i a internet amb seguretat i en defensa dels drets i llibertats incorporant privacitat", ha concretat Barbarà.
Durant les jornades s'ha explicat que aquest dijous el Congrés dels Diputats té previst aprovar un projecte de llei orgànica sobre la protecció de dades que desenvolupa el reglament general de protecció de dades europeu que va entrar en vigor el passat maig. Segons Barbarà, la llei orgànica aposta perquè el sistema educatiu incorpori eines per desenvolupar les capacitats de seguretat dels joves i perquè les institucions públiques competents hi intervinguin.
De fet, segons ha indicat Barbarà, el reglament europeu dona la missió a les autoritats de protecció de dades de "cuidar" dels menors perquè els considera un col·lectiu vulnerable "pel desconeixement que tenen en la cessió de dades". Per això, des de l'APDCAT faran arribar unes pautes als centres per adequar-se al reglament europeu.
La inauguració de la jornada ha comptat amb la intervenció del president del Centre UNESCO de Catalunya, Eduard Vallory.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!