ACN |
Barcelona
28-11-2018 16:01
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Un estudi conclou que la vacuna antigripal redueix la gravetat de la malaltia en pacients que no han pogut evitar el contagi malgrat haver-se vacunat. Un treball avalua els casos greus ingressats en dotze hospitals de Catalunya entre les campanyes del 2010-2011 i el 2015-2016. La conclusió és que els pacients ingressats a l'UCI o que van morir tenen taxes de vacunació inferiors a les que presenten persones amb símptomes més benignes. En aquest estudi hi han participat membres del Grup de Recerca en Epidemiologia, Prevenció i Control de Malalties Transmissibles de la UB, del CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut de Salut Carlos III, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.
L'estudi ha analitzat l'efectivitat de la vacunació antigripal per reduir els efectes més greus de la grip, és a dir, l'ingrés en unitats de cures intensives o la mort. En el període analitzat es van registrar 1.727 pacients de més de divuit anys, dels quals 591 van ingressar a l'UCI i 223 van morir.
Els resultats mostren que entre els que van ser ingressats o van morir la vacunació va ser menys freqüent (21,2%) que en la resta de pacients amb símptomes més benignes (29,7%). Així doncs, l'efectivitat de la vacuna per prevenir l'ingrés o la mort va ser del 23%. En el grup de persones de més de 65 anys el percentatge arriba al 44%.
L'estudi s'ha publicat a la revista científica 'Eurosurveillance'.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!