"Truca a la Carme", campanya de l'Espai d'Equitat de Vilanova contra el masclisme i la discriminació. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
11-02-2019 16:36
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Amb l'objectiu de treballar per eradicar les injustícies que pesen sobre les dones i les persones LGTBI, que empobreixen la societat i posen en perill les bases del sistema democràtic, l'Ajuntament de VNG promou polítiques compromeses amb els valors de la llibertat i l'equitat, conscient que les polítiques de gènere són molt importants en el procés de transformació de la societat.
La regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya, destaca que "el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder i que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. Les violències masclistes són l'expressió més greu i devastadora d'aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de les persones i de la comunitat".
És amb aquesta perspectiva que des de 2008 existeix l'oficina de l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament, que incideix en la igualtat d'oportunitats home i dona; en la diversitat sexual i de gènere; i en les noves masculinitats i la violència patriarcal, treballant en tres eixos essencials: la prevenció, l'atenció i la reparació.
La Regidoria acaba de presentar una campanya de difusió dels serveis que es presten a l'Espai d'Equitat, per apropar-se a les persones que hi poden sol·licitar assessorament i ajuda, afavorint el coneixement del que s'ofereix i facilitant el contacte. Sota el títol "Truca a la Carme", els fulletons i les targetes es distribuiran en espais com els instituts, els forns de pa o les biblioteques.
D'altra banda, s'ha elaborat una proposta audiovisual adreçada a joves, amb el seu llenguatge, que ofereix missatges clau per fomentar valors com la llibertat (empoderament), la proactivitat i la responsabilitat. Com recorda la regidora, "l'objectiu és afavorir que els nois siguin agents de canvi, fugint del missatge tradicional d'alertar les noies, i incidint en la diversitat d'orientació sexual i en el poder de la imatge per trencar estereotips masclistes".
Sota el hashtag #rebentalanorma, entenent-la com a regla a seguir en fer alguna cosa i que s'acaba associant a allò considerat normal, es presenten els vídeos "Trenca amb la LGTBIfòbia", "El masclisme no fa gràcia", i "Prou gordofòbia".
Aquesta campanya s'ha encarregat a Marta Rius, periodista i activista ecofeminista, en col·laboració amb el personal tècnic de l'Espai d'Equitat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!