Carnaval 2019

El col·lectiu Festes Feministes Calafell impulsa una campanya contra l'assetjament i el masclisme amb l'Ajuntament de Cunit

A més de denunciar les conductes intimidatòries i violentes, un altre objectiu de la campanya és empoderar les dones davant de les actituds masclistes que es puguin trobar

El col·lectiu Festes Feministes Calafell impulsa una campanya contra l'assetjament i el masclisme amb l'Ajuntament de Cunit. EIX

El col·lectiu Festes Feministes Calafell impulsa una campanya contra l'assetjament i el masclisme amb l'Ajuntament de Cunit. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El col·lectiu Festes Feministes de Calafell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cunit, ha posat en marxa una campanya de sensibilització i prevenció de conductes masclistes amb motiu del Carnaval. A més de denunciar les conductes intimidatòries i violentes, un altre objectiu de la campanya és empoderar les dones davant de les actituds masclistes que es puguin trobar. Els cartells de la campanya es lluiran en equipaments municipals, comerços i en les carrosses i comparses participants en la Rua de Cunit, de dissabte.

Mitjançant la campanya Per Carnaval no tot s’hi val, es recorda els telèfons on es poden adreçar les víctimes d’assetjament i agressions. Es tracta de telèfons especialitzats, gratuïts i amb disponibilitat 24 hores de la línia d’atenció contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones (900 900 120), i el telèfon de CatSalut Respon (061).

Festes Feministes de Calafell treballa, des de l’octubre de l’any passat, per sensibilitzar i prevenir conductes masclistes en espais d’oci. A més d’aquesta campanya per Carnaval, l’objectiu és treballar conjuntament amb d’altres col·lectius feministes per oferir punts liles en les festes majors.

El col·lectiu de Calafell va intentar impulsar aquesta campanya amb el consistori calafellenc, però van trencar relacions per discrepàncies amb la fórmula de la campanya: "Volem agraïr a l’Ajuntament del poble veí, Cunit, perquè ha reconegut la nostra tasca i ha fet ús de la campanya fent-ne difusió entre totes les carrosses i comparses que participaran al Carnaval aquest cap de setmana, així com als establiments del municipi. En un inici, la campanya la vam presentar a l’Ajuntament de Calafell però lamentem que des de la institució no es volgués treballar des de la participació ciutadana i es decidís modificar completament el projecte original. Això ha resultat en una campanya a Calafell amb una perspectiva victimista i que dóna informació confusa a l’hora d’actuar. Per posar un exemple, podem comparar les imatges de les dues campanyes: per una banda, un antifaç feminitzat que plora no convida a gaudir de la festa, en canvi, un grup de gent disfressada fent pinya davant d’aquest tipus d’actituds reflexa el canvi que busquem en la societat".  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local