Més de 60 entitats del Garraf, a la fotografia contra el masclisme, el racisme, i el feixisme. UCFR
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
19-03-2019 08:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Més de 60 entitats, sindicats i partits de la comarca del Garraf han participat aquest dissabte de la gran fotografia contra el Masclisme, el Racisme i el Feixisme que s’ha fet a la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú com a acte emmarcat en la campanya internacional #WorldAgainstRacism en què participen ciutats de tot el món promovent actes entre el 16 i el 23 de març. L’acte ha estat convocat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR-Garraf), i vol fer front a l’expansió dels actes i organitzacions d’extrema dreta.
Per a UCFR, la proximitat d’uns comicis electorals en què concorren forces obertament racistes, a més de les derives de molts partits cap a posicions d’extrema dreta, és una amenaça per als drets fonamentals de gran part de la societat. Per això, des de la plataforma s’ha convocat a diferents entitats del Garraf a subscriure una declaració contra les dinàmiques excloents i els discursos d’odi promoguts pels partits i entitats de les organitzacions feixistes, i s’ha animat tothom a participar d’una fotografia col·lectiva per demostrar la unitat de totes les persones que defensen els drets humans i la igualtat de les persones.
En l’acte de dissabte, les diferents entitats van fotografiar-se contra el feixisme, per acabar fent una gran fotografia col·lectiva. A més de les entitats signants, també es va comptar amb la presència del grup de menors no acompanyats veïns de Vilanova i la Geltrú, que van ser aplaudits per les assistents. L’acte també va tenir unes paraules de denúncia davant les recents agressions xenòfobes que han quallat en l’agressió als menors no acompanyats de Castelldefels i l’atemptat islamòfob de Nova Zelanda. En aquest sentit, un representant de l’Associació Cultural Islàmica va adreçar unes paraules reclamant la igualtat i solidaritat entre totes les persones. A més, una representant de l’Associació Cultural Alma Calí va anomenar la seixantena d’entitats que s’havien sumat al manifest.
Finalment, Iolanda Maurici, d’UCFR – Garraf, va llegir el manifest de la convocatòria i va convidar les assistents a la manifestació antifeixista a Barcelona del dissabte 23 de març. La manifestació del proper dissabte, convocada a les 17h a Passeig de Gràcia amb Diagonal, forma part de la mobilització internacional “Un món contra el racisme i el feixisme” i que, aquí, té com a hashtags principals #StopVox i #23MStopVox. Per a l’àmbit internacional l’etiqueta de xarxes és #WorldAgainstRacism.
L’acte també va comptar amb la interpretació d’una peça musical per part de l’alumnat de l’Escola de Música Freqüències.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!