Ciutat Orientadora

L’assessorament i el reconeixement acadèmic en la formació professional se sumen als recursos de Vilafranca

L’institut Eugeni d’Ors i l’EMA Arsenal ofereixen aquesta opció a les persones amb experiència laboral que vulguin accedir al reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits en la seva trajectòria professional

Els serveis d’assessorament i de reconeixement acadèmic en la formació professional se sumen als recursos de Vilafranca com a Ciutat Orientadora. Ajun

Els serveis d’assessorament i de reconeixement acadèmic en la formació professional se sumen als recursos de Vilafranca com a Ciutat Orientadora. Ajun

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès se suma a la promoció dels serveis d'assessorament i de reconeixement acadèmic de formació professional, que ofereixen l’institut Eugeni d’Ors, des de fa 7 anys, i des de l’any passat l’EMA Arsenal. Els dos centres ofereixen el servei de reconeixement de l'experiència laboral amb títols acadèmics, sempre que es corresponguin amb algun dels cicles formatius que s’hi cursin: joieria i disseny gràfic a l’EMA Arsenal, i cicles formatius d’administració, comerç i màrqueting, i d’informàtica a l’Eugeni d’Ors. La regidora d’Ensenyament, Txell Montserrat, i el regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, acompanyats del director de l’Arsenal, Albert Abella, i del coordinador de l’institut Eugeni d’Ors, Xavi Segura, han presentat en roda de premsa aquest servei, en la línia de treball que potencia Vilafranca com a Ciutat Orientadora. A banda dels dos centres ja reconeguts, van explicar que l’escola d’Enoturisme de Catalunya està tramitant el reconeixement al Departament d’Educació de la Generalitat per completar el servei, que actualment, ja disposa la fase d’assessorament.

El servei d'assessorament en la formació professional del sistema educatiu s'adreça a les persones adultes interessades a obtenir la diagnosi de les seves possibilitats formatives i de promoció professional, i l'itinerari formatiu més adequat per aconseguir l'objectiu de qualificació. Aquesta diagnosi és un requisit previ per participar en el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral, un servei que s'adreça a les persones amb experiència laboral o activitats socials que vulguin accedir al reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits relacionats amb un cicle formatiu.

La regidora Txell Montserrat assenyalava que aquest servei “aporta un valor afegit molt important per al treballador que pot aconseguir l’acreditació de la seva experiència professional i convalidar determinades unitats formatives dels diversos cicles formatius de grau mitjà i/o superior que integren l’oferta formativa del Departament d’Educació”. El regidor Montfort afegia que “també és un mecanisme perquè els empresaris puguin disposar de treballadors amb un major nivell de formació, sense que això tingui un cost econòmic per a l’empresa”.

Per acollir-se a aquest servei, el centre ofereix un tracte individual a cada alumne, en funció del seu currículum professional. Després de les primeres sessions, el professorat emet un document d’assessorament que rep el professorat que ha d’emetre el reconeixement amb la titulació adequada. El reconeixement pot ser total, o pot ser parcial i requerir de matriculació a les unitats formatives no reconegudes si es vol obtenir la titulació acadèmica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local