El càncer cervical és més agressiu quan no hi ha presència del virus del papil·loma, segons un estudi. ISGlobal
ACN |
Barcelona
17-04-2019 10:57
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El càncer cervical és més agressiu quan no hi ha presència del virus del papil·loma humà. Es tracta d'un tipus de càncer poc freqüent, es diagnostica en estats més avançats i s'associa amb més metàstasi i menor supervivència. Aquestes són les conclusions d'un estudi de l'entitat ISGlobal, l'Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona. Els investigadors van analitzar els tumors de 214 dones diagnosticades amb càncer cervical ingressades al Clínic entre el 2012 i el 2015, i els van fer un seguiment durant cinc anys. El 10% dels tumors analitzats eren negatius per a l'ADN del virus del papil·loma humà. Les dones amb aquest tipus de tumor es van diagnosticar quan la malaltia estava en un estat més avançat, tenien més metàstasis ganglionars i van sobreviure la meitat del temps de mitjana.
El càncer cervical és el quart càncer més freqüent en dones al món, i una de les principals causes de morbiditat i mortalitat. La infecció pel virus del papil·loma n'és la principal causa. Tot i així, hi ha un petit percentatge de casos que semblen ser negatius per al virus. No està clar si aquests tumors representen un subtipus de càncer diferent amb característiques clíniques i pronòstics diferents.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!