Sitges posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) adreçat al col·lectiu LGTBI. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
17-04-2019 18:26
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Després d’obrir el primer punt LGTBI de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges posa en marxa ara un nou servei integral per donar resposta al col·lectiu de persones lesbianes, gais, transgèneres o bisexuals. El Servei d’Atenció Integral (SAI) s’oferirà de forma presencial els dijous de 9 h a 14 h a l’Edifici Escorxador (carrer Joan Maragall, 36). Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia. També s’atendran consultes i peticions de dilluns a divendres de 10 h a 14 h per via telefònica (93 8113180) o bé a través del correu electrònic sai@sitges.cat.
El SAI és un servei d’atenció integral que dóna una atenció personalitzada i d’acompanyament a les persones que hagin de presentar, per exemple, incidències i denúncies sobre possibles casos de discriminació o agressió per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere.
També vol prevenir l’LGTBIfòbia, un dels principals problemes que afecta a aquest col·lectiu, i que es tracta des de l’assistència psicològica, jurídica i social. Més enllà de prevenir i combatre l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el SAI treballarà també per garantir un suport global a les persones en situacions de discriminació, i per resoldre dubtes i inquietuds a nivell personal o familiar.
El col·lectiu LGTBI podrà fer diversos tràmits com el canvi de nom a la targeta sanitària de les persones transgèneres. El servei promou alhora la sensibilització i informació en relació a la diversitat sexual i de gènere.
El SAI ajudarà a dur a terme polítiques públiques en aquesta matèria per aconseguir una societat igualitària i diversa.
La Xarxa SAI
Sitges s’adhereix a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de Catalunya (SAI), que està impulsada pel Departament de Treball, Afers socials i Família, a través de la Direcció General d’Igualtat, en coordinació amb els ens locals de Catalunya. En els tres últims anys diferents municipis s’han adherit a la xarxa de SAI de Catalunya.
A Barcelona hi ha la seu central però per descentralitzar el servei i fer-lo més proper a la ciutadania, els ens locals poden oferir aquest servei a través del SAI municipal, el que afavoreix també la coordinació institucional entre les accions locals i les territorials.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!