Final de curs

Alumnes de tres escoles de Vilanova, protagonistes de les Missives entre generacions amb tres residències locals

L'objectiu és afavorir la relació entre persones de diferents generacions per enriquir la convivència i potenciar la solidaritat i la comprensió mútua entre dos móns ben diferents

Alumnes de tres escoles de Vilanova, protagonistes de les Missives entre generacions amb tres residències locals. Ajuntament de Vilanova

Alumnes de tres escoles de Vilanova, protagonistes de les Missives entre generacions amb tres residències locals. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Missives entre generacions és un programa intergeneracional que posa en contacte dos móns ben diferents: d'una banda, el dels nens i nenes de 4t i 5è d'educació primària; i de l'altra, el de persones grans amb dificultats de mobilitat o lleus demències que viuen a diferents residències de la ciutat.

Enguany, durant el curs s'han realitzat intercanvis de cartes i treballs manuals diversos entre alumnat de les escoles participants: L'Arjau, Ginesta i Llebetx amb les persones grans de la Casa d'Empara, de la Plataforma - Consorci de Serveis a les Persones i el Centre de Dia del CAPI Baix-a-Mar, respectivament. Aquests darrers dies s'han fet els actes de cloenda a les tres residències-centres de dia.

El curs 2001-2002 es va celebrar la primera edició d'aquest programa, amb l'objectiu d'afavorir la relació entre persones de diferents generacions per enriquir la convivència i potenciar la solidaritat i la comprensió mútua entre dos móns ben diferents que sovint no interrelacionen.

El programa es dóna a conèixer a totes les escoles a través del Programa d'Activitats Escolars (PAE), que ofereix l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l'inici de curs. S'inicia el mes d'octubre amb una visita a les escoles que demanen participar en el projecte, per explicar als infants la finalitat del programa i les especificitats de les persones grans que es troben a centres de dia i residències, tot intentant fomentar el voluntariat d'atenció a les persones grans.

Durant el curs es realitzen diferents activitats: intercanvi de cartes, fotografies, treballs manuals, cantades per Nadal, o trobades per Carnaval i per Sant Jordi, com a vehicle perquè el grup d'infants i les persones grans es coneguin millor.

El programa clou amb la festa de final de curs, que es fa a la residència i/o centre de dia durant el mes de maig. Aquesta activitat suposa la possibilitat de conèixer-se, o retrobar-se si ja han fet activitats conjuntes durant el curs. És un dels moments més emotius, en la qual els infants i les persones grans es poden relacionar en un ambient amable i alegre. Els infants preparen espectacles per als més grans, i els més grans també preparen sorpreses per als infants i el berenar de convit. A partir d'aquesta experiència s'estableixen vincles de solidaritat, alegria, conversa i, en especial, d'afecte.

Al llarg de tots aquests anys han participat al programa les escoles Cossetània, Arjau, Llebetx, Ginesta, Pompeu Fabra, Sant Bonaventura i Volerany. Pel que fa als centres residencials, hi ha participat l'Hospital de Sant Antoni Abat, Cugat Residencial, la Residència Santa Teresa, Casa d'Empara, La Plataforma-Consorci de Serveis a les persones i el Centre de Dia CAPI Baix-a-Mar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local