Fem una llei

Estudiants de Sitges i Calafell faran divendres de diputats en plens simulats en què votaran tres lleis

Les millors simulacions parlamentàries de cada etapa educativa seran guardonades amb el Premi Conviure 2019

Imatge d'arxiu del projecte “Fem una llei”. Generalitat de Catalunya

Imatge d'arxiu del projecte “Fem una llei”. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Prop de quatre-cents alumnes de primària, secundària, batxillerat i formació professional de catorze centres educatius d’arreu del país participaran divendres en les tres simulacions plenàries del projecte “Fem una llei”, una per cada etapa educativa, en què debatran i votaran tres lleis, sobre la protecció dels animals, el reciclatge i la intel·ligència artificial.

Roger Torrent presidirà les simulacions plenàries, que començaran a les deu del matí amb la que faran alumnes de batxillerat del Col·legi Sant Gabriel (Viladecans), l’Institut Joan Ramon Benaprès (Sitges) i l’Institut Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès) i de formació professional de l’Institut Olivar Gran (Figueres), que debatran i votaran una llei sobre la intel·ligència artificial i la robòtica.

A les onze començarà el ple de secundària, amb alumnes de l’Escola Ramon Fuster (Cerdanyola del Vallès), l’Escola Professional Mare de Déu de Montserrat (Barcelona), l’Institut La Mitjana (Lleida), el Col·legi Sant Ramon Nonat – Sagrat Cor (Barcelona) i l’Institut Vallvera (Salt), que debatran i votaran una llei sobre el reciclatge.

A l’últim, a les dotze serà el torn d’alumnes de primària de l’Escola Thau (Barcelona), l’Escola Lumen (Terrassa), l’Escola Castell de Calafell (Calafell), l’Escola Gaziel (Sant Feliu de Guíxols) i l’Escola Ramon Perelló – ZER Guicivervi (Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa), que debatran i votaran una llei sobre la protecció dels animals.

En tots tres casos, els alumnes han fet un treball previ de presentació d’esmenes al text legislatiu de la seva etapa, que han debatut a classe i telemàticament amb la resta de centres, constituïts en grups parlamentaris. Les tres lleis que finalment votaran són fruit d’aquest debat i de la negociació d’esmenes.

Els catorze centres participants en aquest projecte són els finalistes en les respectives categories de l’edició d’enguany del Premi Conviure, amb què el Parlament i l’Associació d’Antics Diputats reconeixen la millor tasca de simulació parlamentària dels centres que han participat en algun taller educatiu de  la cambra. Els tres centres guanyadors, un per cada etapa educativa, rebran el premi en un acte divendres mateix a dos quarts de dues a l’auditori, en què participaran la presidenta de l’associació, Núria de Gispert, i altres membres d’aquesta entitat que atorga el premi, dotat amb 1.500 euros per al guanyador de cada una de les tres categories.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local